500e artikel – Een terugblik op heel veel blogplezier

Hoera, je leest het 500e artikel hier op Favoritez! Ongelofelijk dat er al zoveel verschillende artikelen online zijn verschenen! Ruim 2,5 jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat ik met zoveel plezier nog steeds zou bloggen en hoeveel het bloggen mij gebracht heeft. Ik vind het altijd leuk om terug te blikken en dat is precies wat ik vandaag ga doen. Kijk je gezellig mee? 

Heel veel recensies en gelezen boeken
Favoritez is natuurlijk een boekenblog en een groot deel van de 500 artikelen die online zijn verschenen waren recensies. In totaal verschenen er de afgelopen 2,5 jaar 208 recensies online, waarvan ik een heel mooi aantal recensie-exemplaren heb mogen ontvangen. Zo ongelofelijk tof dat uitgeverijen en/of auteurs vertrouwen in je schenken en je boeken opstuurt. Wauw! Lieve uitgeverijen, dankjewel! ♥

Maar ik heb meer gelezen dan die 208 boeken die ik heb gerecenseerd. Vanaf 1 augustus 2016, het moment dat Favoritez écht online ging heb ik 351 boeken gelezen! Niet elk boek viel in de smaak, maar ik las en recenseerde ook een aantal toppertjes! Aangezien Feelgood en Young adult de best vertegenwoordigde genres hier op de blog zijn heb ik van beide genres een top 5 samengesteld (een top 3 was teveel gevraagd, want teveel toffe titels!).

Top 5 van de gerecenseerde feelgood titels (in willekeurige volgorde):
De Deal – Elle Kennedy
Duet met jou – Dani Atkins
Nooit meer – Colleen Hoover
Geachte mr. Knightley – Katherine Reay
Voor jou – Jojo Moyes

Top 5 van de gerecenseerde YA titels (in willekeurige volgorde):
Brieven aan de duisternis – Brigid Kemmerer
Cress – Marissa Meyer
De Royals: Verleiding – Erin Watt
Hof van mist en woede – Sarah J. Maas
Mijn versie van jou – Christina Lauren

De interviews
Een van de leukste dingen aan het bloggen vind ik alle mooie en leuke kansen die je krijgt. Zo heb ik de afgelopen jaren 6 auteurs mogen interviewen, waaronder drie in real life! Mijn hoogtepuntje daarvan was wel dat ik aanwezig mocht zijn bij de persconferentie van Jojo Moyes waar ik haar vragen mocht stellen, op de foto mocht en natuurlijk een handtekening scoorde in mijn favoriete boek aller tijden. Ook was het een eer om Clare Mackintosh,  Sophie Jackson en Jennifer L. Armentrout te mogen ontmoeten. En wist je dat ik schrijversduo Erin Watt en de Nederlandse Wendy Brokers per mail mocht interviewen?

En dan natuurlijk de hoogtepuntjes
Hierboven schreef ik het al even kort, maar een van mijn hoogtepuntjes was toch wel het ontmoeten van Jojo Moyes. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar wauw toen mocht je me echt even knijpen! Hoewel de persconferentie niet heel lang duurde, was het zo’n eer om haar in het echt te mogen ontmoeten. En hallo, ik heb gewoon een handtekening in mijn all time favorite boek!

Daarnaast slaakte ik ook een gil toen ik ontdekte dat ik (voor de eerste keer) met een quote op een boek stond en ook nog op een deel van een van mijn favo YA-series. Met een quote sta ik namelijk op Verlangen, het vierde deel in de Royals-serie van Erin Watt. Hoe tof?! Hopelijk volgen er nog meer van die quotes!

En als laatste is een samenwerking die ik recent bent aangegaan een hoogtepuntje. Voor nu kan ik er nog niet heel veel over zeggen, maar deze samenwerking brengt Favoritez naar een hoger niveau en daar ben ik heel erg trots op. Ik hoop dat ik de komende maanden dit nog meer mag en kan uitwerken.

En verder
Verder verschenen er 29 maandoverzichtjes, 49 reisartikeltjes en 5 columns online. Ik wil vooral meer met de reisartikeltjes en de columns gaan doen. Voor de komende periode heb ik voldoende inspiratie om daar invulling aan te geven, yay! En aangezien ik nou eenmaal fan ben van lijstjes volgt hier ook nog mijn top 10 van geschreven artikeltjes (met uitzondering van de interviews en recensies), in willekeurige volgorde.

Mijn top 10 van geschreven artikeltjes
100e artikel: nieuwe layout, nieuw logo en andere veranderingen
Mijn plannen voor 2017
Mijn voorbereidingen voor New York
250e artikel: Happy list
Een liefdesbrief aan New York
Mijn reizen van 2017 
Onze reis door Yucatan, Mexico #1 (het tweede artikel vond ik ook heel erg leuk om te schrijven, hoor)
Wij hebben een huis gekocht
Mijn zomerverhaal voor Hebban: De beschermengel die een dag vrij nam
Verhuisupdate #5 – Het resultaat (boven)

Wat ik opvallend vind is dat er eigenlijk geen echt ‘boekig’ artikeltje tussen zit. Mijn persoonlijke favorieten draaien om reizen (want hallo, New York! Mexico!), ons huis en andere persoonlijke dingetjes. Ook ben ik nog altijd heel erg trots en dankbaar voor de layout en mijn logo, yay! En mag ik ook nog even zeggen dat ik heel erg trots ben op het zomerhaal dat ik voor Hebban schreef? 😉

En voor de mensen die nieuwsgierig zijn naar of bovenstaande artikeltjes ook heel erg goed gelezen zijn, dat valt eigenlijk nog wel mee. Natuurlijk groeien de lezersaantallen wel gestaag door, maar de populairste artikeltjes staan hieronder in een top 5 (overigens wel in de goede volgorde).

Top 5 best gelezen posts:
1. De leukste films op Videoland
2. De leukste series op Videoland
3. Cadeautip: Een jaar vol met dates
4. Mijn ervaringen met Kobo Plus
5. 22x Praag: Mijn tips en ervaringen

Jullie houden van een film en serie op z’n tijd zullen we maar zeggen, haha!

Nou, dat was alweer het 500e artikel en een hele fijne terugblik! Op naar nog heel veel artikelen en blogplezier!

Welk artikel vond jij het leukst om te lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.