Mijn voorbereidingen voor New York #2

Toen we op het punt stonden om onze trip naar New York te boeken, schreef ik een artikel met daarin mijn voorbereidingen. Nu zijn we bijna op het punt aanbeland dat we daadwerkelijk op het vliegtuig stappen en naar deze wereldstad gaan. De afgelopen weken heb ik regelmatig allerlei dingen uitgezocht en leuke spots ontdekt. Vandaag deel ik je het vervolg op de voorbereidingen die ik heb getroffen. 

Op dit moment ben ik druk bezig met mijn koffer. We stappen pas vrijdag in het vliegtuig, maar aankomende week ben ik nog druk met school en ben ik de hele week niet voor 19:00 thuis. Vandaar dat mijn paklijstje zo goed als klaar is en dat ik ook de meeste dingen al in huis heb. Mocht ik dan nog wat dingen nodig hebben, kan ik dat deze week tussen mijn colleges door nog snel even halen.

Ook hebben we onze visum geregeld en hebben we vervoer naar het vliegtuig (dankje, pap! ♥). Maar nu de voorbereidingen voor onze tijd in New York zelf. Kijk je mee?

♥ New York in 40 dates
Twee jaar geleden kocht ik op de Deventer Boekenmarkt het boek New York in 40 dates. Tot vorige week had ik tot mijn grote schaamte het boek nog steeds niet gelezen, maar ik wilde er graag verandering in brengen. Met een stapel post-its en het boek stapte ik in de trein en las het boek in een paar ritjes Deventer-Nijmegen uit. Mijn recensie lees je aankomende week online, maar ik kan je alvast verklappen dat ik heel wat nieuwe spots heb ontdekt. Ik weet natuurlijk niet hoeveel tijd we hebben om daadwerkelijk alle restaurantjes en dergelijk te bezoeken, maar ze staan in ieder geval op mijn lijstje!

♥ Pinterest
In mijn vorige artikel met voorbereidingen kwam Pinterest al voorbij, maar de laatste weken heb ik ook de artikelen daadwerkelijk doorgespit naar bijzondere plekjes. Hier heb ik heel wat leuke restaurantjes ontdekt. Zo wil ik graag eten in Union Fare, Shake Shack en bij Eataly bij het Flatiron. Ook wil ik graag gebakjes eten bij de Dominque Ansel BakerijJunior’s Cheesecake en CookieDo. Genoeg plekjes om te eten, dacht ik zo. Ik denk niet dat we honger zullen hebben… 😉

Planning
Om zoveel mogelijk uit onze trip te halen hebben mijn vriend en ik een paar weken geleden een planning gemaakt waarin we elke dag hebben opgeschreven wat we willen doen. We hebben een soort wandelingen gecreeërd (met behulp van het Time to Momo boekje) en hierin hebben we alle spots gezet die we willen zien. Zo hopen we elke morgen zo snel mogelijk de stad in te kunnen gaan zonder dat we eerst moeten beslissen wat we die dag willen gaan doen.

100% New York/ Time to Momo
Het boekje heb ik hierboven al genoemd, maar hij is ook zo leuk! Er staan heel veel leuke tips in die je niet in elke standaard boekje vind en ook bevat het boekje veel wandelingen die we sowieos willen gaan doen. Tel daar bij op dat het boek er ook nog onwijs leuk uitziet en ik ben fan. Ik kreeg het boek van mijn vriend voor mijn verjaardag en ik ben er zo blij mee! Ik denk dat we een hele leuk tijd gaan beleven in The Big Apple met dit reisboekje! ♥

Playlist
Voor elke reis die ik maak, of het nu een stedentrip of een verre reis is, maak ik een nieuwe playlist. Verder wissel ik zelden van lijstje, maar als ik op vakantie ga moet ik nieuwe muziek hebben. Deze liedjes draai ik dan grijs tot het moment ik weer op reis ga. Ik heb een aantal nieuwe liedjes geselecteerd (zoals Shape of You van Ed Sheeran en I don’t want to live forever van Taylor Swift), maar ik heb ook liedjes gekozen die ook daadwerkelijk over New York gaan. Perfect om helemaal in de stemming te komen! Zo hebben Welcome To New York (Taylor Swift), Manhattan (Sara Bareilles) en New York, New York (Frank Sinatra) een plekje in de lijst! Ken jij nog leuke songs die niet in mijn lijst mogen ontbreken?

Ik kan echt niet wachten en tel de dagen af. Ik kijk er echt naar uit, maar met deze voorbereidingen moet het helemaal goed komen!

Heb jij nog leuke tips voor deze wereldstad?

Liefs,
Marleen

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.