Cadeautip: Een jaar vol met dates

Cadeautjes vinden, het blijft niet makkelijk. Vorige week zondag verscheen er al een artikel online met daarin 14 cadeautips voor hem en haar. Dit zijn ontzettend leuke cadeautjes maar het is natuurlijk extra leuk om met een echt origineel cadeautje aan te komen met kerstmis! Vorig jaar besloot ik voor mijn vriend een doos te maken gevuld met 12 dates voor 2016, elke maand dus één. Vandaag deel ik je alle tips voor een nieuw jaar vol met dates! 

Een origineel cadeau bedenken is niet makkelijk. Gelukkig zijn er genoeg sites die je hierbij een handje kunnen helpen. Vorig jaar besloot ik Pinterest af te struinen voor een leuk, lief en origineel cadeautje voor mijn vriend. Ik stuitte op een doos vol met dates. Ik was direct fan en besloot een eigen draai aan deze doos te geven. Ik ging op zoek naar leuke en gezellige dates die mijn vriend en ik samen zouden willen doen. Hieronder laat ik je zien wat je nodig hebt en welke dates je allemaal zou kunnen gaan doen.

Wat heb je nodig:

♥ Een mooie, redelijk grote doos.
Natuurlijk heb je één grote doos nodig waarin je alle dates kunt stoppen. Het is afhankelijk van hoe je zelf de dates wilt inpakken, maar mocht je wat kleine cadeautjes willen toevoegen is een grotere doos aan te raden. Ook is het aan te raden om een mooie doos te kopen (of zelf te maken natuurlijk). Deze doos gebruik je het hele komende jaar dus het is natuurlijk het leukst als je een mooie doos hiervoor gebruikt.

♥ Dates!
Het enige andere wat je eigenlijk echt nodig hebt zijn natuurlijk dates! Dit is helemaal afhankelijk van wat jullie zelf leuk vinden om te doen. Houden jullie van wijn? Dan is het leuk om een wijnproeverij te bezoeken (of zelf te organiseren)! Ben je een fan van musea? Stop er een date (of meerdere) in met een museumbezoek. Je kunt het zelf helemaal invullen.

Om wat inspiratie te geven, zal ik je vertellen welke dates ik allemaal heb opgeschreven. Ik had 12 dates verzonnen en deze per maand opgedeeld. Zo wilde ik in de wintermaanden een nieuw restaurant proberen, een gezellige high tea doen met z’n tweeën en een winterse wandeling maken. In de zomer stond een dagje strand, de dierentuin en een pretpark op de planning. Ook een dagje winkelen, bootje varen in Giethoorn en picknicken had ik opgeschreven. De doos heb ik volgemaakt met een dagje schaatsen, een avondje thuis zonder elektriciteit (denk aan kaarsen en spelletjes) en ergens luxe ontbijten, brunchen of lunchen. Genoeg om te doen dus!

Ik moet eerlijk bekennen dat we deze dates niet allemaal gedaan hebben (en zeker niet de in de maand die ik had uitgekozen). Maar dat is ook niet erg! We hebben het afgelopen jaar zeker tijd voor elkaar gemaakt en gezellige dingen samen gedaan. Zo’n doos met 12 dates is slechts een kleine stok achter de deur geweest om wat originele dingen samen te doen.

De voorbereidingen zijn bijna net zo leuk als de dates zelf! Tijdens het zoeken kwam ik bij allerlei leuke dates terecht waar ik zelf nooit aan had gedacht. De winterse wandeling en het elektriciteitsloze avondje staan nog op de planning, maar die worden zeker binnenkort snel gedaan!

Optioneel:

♥ Leuke kaartjes en cadeautjes
Bij elke date had ik een lief, klein tekstje geschreven met iets wat echt bij ons past. Deze tekstjes had ik geprint en in kleine kaartjes of cadeauverpakkingen gedaan. Bij een aantal dates had ik nog een klein cadeautje gedaan, zoals een zak apenkoppen (onze favoriete snoepjes) voor bij de date naar de dierentuin en een chocoladespelletje Monopoly voor ons avondje thuis zonder elektriciteit. Op deze manier is het extra leuk om de dates uit te pakken.

♥ Stel wat regels op
Zelf heb ik wat regels erbij geschreven (waar we ons dan weer niet aan hebben gehouden), maar dit is dus helemaal hou je er zelf vorm aan wilt geven. Mijn oorspronkelijke regels waren dat we elke maand één date gingen openmaken en die date ook daadwerkelijk die maand zouden gaan doen. Van te voren zou mijn vriend niet weten welke dates we allemaal in 2016 zouden gaan doen. Nu is mijn vriend zo nieuwsgierig dat hij op kerstavond, het moment dat hij het cadeautje kreeg, al wist welke dates allemaal op de planning stonden. Ook hebben we niet elke maand een date gedaan, maar een beetje gespeeld met de maanden. Maar wederom, dit is helemaal zoals je het zelf wilt inrichten!

Natuurlijk is deze doos niet alleen geschikt voor je vriend (of vriendin), maar je kunt je beste vriendin, zus of moeder ook zo’n leuke doos met ‘dates’ geven. Het zijn dan misschien geen date-dates meer, maar je kunt natuurlijk ook met je zus, moeder of beste vriendin elke maand iets leuks doen.

Wat vinden jullie van dit cadeautje? Hebben jullie nog leuke ideetjes voor dates voor 2017? Laat het weten in de reacties! ♥

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.