Nooit meer – Colleen Hoover

Een nieuwe Colleen Hoover, die moest ik natuurlijk lezen! Voor een artikel op Hebban mocht ik al voor publicatie het manuscript lezen. Door heel veel positieve recensies van de Engelse titel waren mijn verwachtingen behoorlijk hoog, kan ik je zeggen. Ik verwachtte tranen, hartverscheurende gebeurtenissen en personages die je niet meer los laten. Je leest vandaag wat ik van Nooit meer vind. 

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

Wat ik kreeg? Een aantal hartverscheurende gebeurtenissen en personages die nog steeds regelmatig (nadat ik dit boek een paar dagen geleden heb uitgelezen) in mijn hoofd rondspoken en ja, ik kreeg ook een aantal tranen tijdens het lezen. Colleen heeft het weer geflikt en ik ben fan! Hoewel het een heel ander soort verhaal is dan de fans van haar gewend zullen zijn, is het zonder twijfel nog steeds een ‘Hoover’. Het boek komt juist nog extra hard binnen doordat het zo’n serieus onderwerp betreft.

De eerste helft stelt eigenlijk niet zo heel veel voor. Tijdens het lezen verbaasde ik me daarover, maar nadat ik het boek dichtsloeg merkte ik pas hoe sterk dat eerste gedeelte is. Alle heftigheid sluimert er langzaam in zodat je niet weet wat er met je gebeurt totdat het recht voor je neus staat. Colleen Hoover laat dit op een hartverscheurende manier zien en zorgt er tegelijkertijd dat je alle (ja alle) personages in je hart sluit en ze niet meer los kunt laten.

Ik vind deze recensie behoorlijk lastig om te schrijven, omdat je al heel snel bepaalde dingen gaat benoemen die als een spoiler kunnen overkomen. Zoals uit het nawoord ook blijkt is Nooit meer het meest persoonlijke boek dat Colleen Hoover ooit geschreven heeft en dat blijkt ook uit alle woorden die ze op papier heeft gezet. Met de dagboekfragmenten van de jongere Lily en de enorm moeilijke keuzes die Lily moet maken zijn ongelofelijk krachtig neergezet en laat je zien hoe sterk sommige vrouwen kunnen zijn.

Yes, Nooit meer is een absolute must read en niet alleen voor NA en/of Feelgoodfans. Ik zou dit boek, met al zijn heftigheden, emoties en tranen, aan iedereen aanraden. Ik denk dat ik mijn nieuwe favoriet heb gevonden van deze auteur.

Heb jij al eens een boek van Colleen Hoover gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Nooit meer ♥ Auteur: Colleen Hoover ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789401910552 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek voor een hot or not op Hebban mogen lezen. 

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. Ik vond het ook lastig om de recensie te schrijven i.v.m. die spoilergevoelige dingen, terwijl dat juist hetgeen is dat het boek zo sterk maakt. Ik zit ook bij iedereen het boek aan te raden, maar wanneer ik het over de inhoud heb ben ik enorm cryptisch, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.