De bedrogene – Kiera Cass

Vorig jaar las ik het langverwachte nieuwe boek van Kiera Cass. De beminde was het eerste deel in een nieuwe duologie. Ik vond dat boek niet echt heel erg goed, maar ik was wel heel erg benieuwd naar het vervolg. Vandaag lees je mijn recensie!

Nadat Hollis het koninkrijk Coroa is ontvlucht en de herinnering aan Silas achter zich heeft gelaten, probeert ze zich aan te passen aan het leven in Isolte. De warmte van de Eastoffes is hierbij meer dan welkom. Maar de rust die Hollis heeft gevonden zou weleens verstoord kunnen worden door Etan, een nors neefje met een afkeer van Coroa en iedereen die ervandaan komt. Terwijl de spanningen toenemen, bereikt de onrust in het koninkrijk Isolte een hoogtepunt. De Eastoffes hebben misschien de macht om een tirannieke koning te onttronen, maar alleen met de hulp van Hollis. En dan is er nog de vraag: kan een meisje dat alles kwijt is het lot van haar nieuwe vaderland boven haar eigen geheime verlangens plaatsen?

Ik geef toe, ik had echt geen idee meer wat er in het eerste deel was gebeurd. Er staat een korte samenvatting voorin, maar die was niet voldoende. Ik heb dus even een uitgebreide samenvatting opgezocht op internet. Daarna kwam ik gelukkig vrij snel in het verhaal. En ik vond dit deel echt een stuk beter dan het eerste boek. Waar ik bij De beminde echt een beetje teleurgesteld was, ben ik bij De bedrogenezelfs wel een beetje verrast. Yay!

Kiera Cass heeft een hele fijne schrijfstijl. Het is vlot, het is beeldend, perfect bij dit soort verhalen. Er zit gelukkig ook veel meer diepgang in het dit boek dan in de voorganger. De achtergrond wordt een stuk meer uitgebreid en krijgt een belangrijkere rol. Daarnaast vond ik Hollis in dit deel ook een stuk interessanter. Ze krijgt wat meer diepte en wordt echt een leuk, stoer personage.

Wel vond ik dat sommige gebeurtenissen in het verhaal te vlot, te makkelijk gingen. Er zitten – zeker richting het einde – best veel belangrijke momenten in het verhaal en daarvoor hoefden de hoofdpersonen erg weinig te doen. Ik denk dat de auteur hier best wat meer uit had kunnen halen. Ook het einde – hoewel ik ‘m wel fijn vind voor het verhaal – was vrij voorspelbaar en snel afgewikkeld.

Ik ben zeker niet teleurgesteld, maar ik denk dat dit boek nog wel iets beter had gekund. Ik vond ‘m in ieder geval een stuk beter dan deel één én een mooie afsluiter van deze duologie!

Heb jij wel eens een boek van Kiera Cass gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De bedrogene ♥ Auteur: Kiera Cass ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 251 ♥ ISBN: 9789000371846 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Best of YA!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.