De beminde – Kiera Cass

Yes, na heel wat jaren is er eindelijk een nieuw boek van Kiera Cass. Na haar enorm populaire serie De Selectie over America en Maxon is ze terug met een nieuwe serie en De beminde is het eerste deel in de serie. Tegelijk met het origineel bracht Best of YA de vertaling op de markt en ik vertel je vandaag wat ik ervan vind!

Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen.
Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

To be honest? Ik ben een beetje teleurgesteld. Het hele verhaal was voor mij heel erg vlak en ik miste echt de diepgang. Ik kan er niet zo goed mijn vinger op leggen, maar er gebeuren continu dingen die niet helemaal klopten. Er zit op zich vaart in het verhaal, maar ik had tegelijk ook weer niet de neiging om het boek in één keer uit te lezen. Jammer genoeg vind ik dat de auteur de verwachtingen van zo’n lang verwacht boek niet heeft waargemaakt.

Wel is de worldbuilding en de sfeer fantastisch. De kleding, de omgeving, alles zit heel sterk in elkaar, maar dat is voor mij ook een van de weinige sterke dingen van het boek. De beminde is niet perse slecht, maar het heeft ook zeker niet de wow factor die ik wel had gehoopt te hebben. De sfeer liet wel zien dat het echt een Kiera Cass boek is, maar dat verslavende van De selectie? Dat ontbrak een beetje.

Ben ik trouwens de enige die hoofdpersoon Hollis een beetje raar vond? Ik miste echt de groei en überhaupt de diepgang in haar. Ze is een compleet ander karakter dan America en misschien moest ik daar ook wel een beetje aan wennen. Ze is – afgezien van haar schoonheid – helemaal niet zo bijzonder en daar wordt ook eigenlijk geen verandering in gebracht. Daarnaast gebeurt er halverwege iets in het boek wat ik een beetje apart vond en dat ik ook niet helemaal kan loslaten.

Zoals je kunt lezen heb ik behoorlijke mixed feelings over dit boek. Aan de ene kant is dit boek op zich niet slecht, maar het is ook niet goed. Ik kan mijn vinger er ook niet helemaal opleggen waarom ik moeite had met dit boek, maar voor mij is het een tegenvallertje. Heel erg jammer, want ik keek mega uit naar een nieuw boek van Kiera Cass!

Heb jij dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

Liefs,
Marleen

Titel: De beminde ♥ Auteur: Kiera Cass ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 268 ♥ ISBN: 9789000372751 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ik was redelijk positief, maar ik kan me wel vinden in wat je zegt over het hoofpersonage. Het lijkt ook op het begin of je ergens in valt en dat helpt niet met het bouwen naar een band.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.