Huisupdate – Een tuinmake-over (+voortuin!)

Officieel hoort dit artikel nog in het lijstje met verhuisupdates, maar we wonen inmiddels alweer ruim 1,5 jaar in ons huis dus je kunt het moeilijk nog hebben over een verhuisupdate. Echter hadden jullie nog wel de update van onze tuin tegoed en deze is nu helemaal af! Ik deel vandaag met jullie – eindelijk – de voor en na foto’s! Kijk je mee?

Toen we hier in september 2018 kwamen wonen was zowel de voor- als achtertuin echt toe aan een make-over. Aangezien we de winter in gingen hebben we die klus laten liggen tot het voorjaar. De achtertuin was een zooitje en compleet niet zoals we wilden.

We hebben al het gras en groen eruit gehaald, het stukje schutting dat de tuin instak weggehaald en de niet zo witte muur weer wit geschilderd. Daarna hebben we alles betegeld met andere tegels. Daar hadden we gelukig hulp bij! Uiteindelijk kwam het er zo uit te zien!

We zijn zelf niet hele grote zonaanbidders, maar vinden we het leuk om buiten te zitten in de schaduw. We besloten een overkapping te bouwen (en gelukkig wilde papa dat doen!). De overkapping schilderden we wit en wilden we aankleden met toffe kleurtjes.

Zo zag onze overkapping er vorig jaar uit. Al wel gezellig met onze tuinset, maar we wilden het iets meer aankleden. Daar zijn we vorig jaar niet meer aan toegekomen, maar gelukkig konden we ook zonder de aankleding heerlijk buiten zitten! 😉

Helaas moest er een nieuw dak op de overkapping dit jaar, maar zodra dat geregeld was hebben we alles aangekleed. Wel kochten we eerder al een extra tuinset waar we ook aan kunnen eten.

Vorig jaar kochten we de lampionnetjes (die ook op batterijen branden) bij de Action en dit jaar kochten er nog 3 bij. De toffe schommeltjes zijn van Casa. Het ziet er een beetje uit als een mini woonkamer en dat vinden we tof! Ook hebben we een paar zitzakken gekocht die makkelijk te verplaatsen zijn zodat we ook nog een keertje in de zon willen liggen.

Verder spreken de foto’s voor zich, toch? 😉

We zijn ontzettend blij met de achtertuin en is helemaal geworden zoals we in ons hoofd hadden. Het is een feestje om buiten te zitten en al helemaal als lieve Mango door de tuin rent en speelt.

Daarnaast zijn we vorige maand ook druk geweest in de voortuin (dankjewel Corona). De voortuin was een behoorlijk oerwoud, dus we besloten nu deze plek eindelijk aan te pakken. We hebben een parkeerplaats voor de deur, maar het onkruid slokte nog net niet onze auto op (grapje, soort van…). We hebben alles eruit getrokken, nieuw grind gekocht en nieuwe plantjes geplant. Nu is het wachten tot de plantjes beginnen te groeien, maar het ziet er nu al zoveel beter uit! Er kunnen nu zelfs met gemak twee auto’s op onze plek staan (en nee, ik koop nu niet opeens een auto, haha).

Yes, helemaal blij met zowel onze voor- en achtertuin. Vooral de achtertuin is echt een fijne plek geworden waarin we hopelijk deze zomer veel kunnen zitten. Barbecue aan, boekje erbij, love it!

Hoe vind jij het geworden?

Liefs,
Marleen

Wil je zien hoe de rest van ons huis eruit ziet? In onderstaande artikelen lees en zie je over de make-overs die we ons huis hebben gegeven en hoe de verhuizing is gegaan!

Update #1 – Wat hebben we tot nu allemaal gedaan?
Update #2 – We hebben de sleutel (en intussen al heel veel gedaan!)
Update #3 – De terugblik
Update #4 – Het resultaat (beneden)
Update #5 – Het resultaat (boven)

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.