Verhuisupdate #4 – Het resultaat (beneden)

Oké, oké, je kunt dit eigenlijk geen verhuisupdate meer noemen, aangezien we hier al zo’n 1,5 maand wonen, maar toch. De afgelopen maanden heb ik jullie meegenomen in het hele verhuisavontuur en dan is het natuurlijk niet meer dan normaal om het ook resultaat te laten zien! Beneden is het nu zo goed als allemaal klaar, hebben we het wat aangekleed met plantjes en zijn eigenlijk helemaal tevreden met het resultaat! Kijk je mee? 

DE KEUKEN
Een van de eerste dingen die ons opviel toen we ons huis gingen bezichtigen in april was de keuken. In principe mankeerde er niets aan, maar het was compleet niet onze smaak en we waren er al snel uit dat we deze wilden gaan aanpakken. We maakten een afspraak bij een keukenwinkel, lieten een eerste tekening maken en wisten al snel hoeveel het ons ongeveer zou gaan kosten. Tussendoor zijn we wel helemaal geswitcht van ontwerp, kleur en materiaal, maar we zijn zo ontzettend blij met het resultaat!

Dit was de keuken voor de verbouwing en zoals je op de foto* kunt zien was de keuken behoorlijk gedateerd. De kleur, de handgreepjes, maar vooral de indeling was compleet niet onze smaak, dus gelukkig hebben we nu een keuken die wel bij onze smaak en inrichting past. Zoals je kunt zien stond er eerst een muurtje midden in de ruimte die ervoor zorgde dat de rest van de woonkamer erg klein leek en het muurtje had ook niet veel toegevoegde waarde. Samen met deze keuken is ook het muurtje verdwenen en hebben wij nu fijne, grote keuken met heel veel ruimte!

Wat een wereld van verschil, hè? Zo ongelofelijk blij met het resultaat! Zoals je kunt zien hebben wij de groene muur overgeschilderd en is het muurtje – as said – verdwenen. Wij hebben nu nog meer ruimte en heel veel aanrechtblad om allerlei lekkere taarten en andere dingen te maken! 😉

En yes, onze keuken is zwart. In het begin waren we een beetje huiverig of het allemaal niet teveel van het goede was en of het zwarte niet too much zou zijn, maar het staat fantastisch! Het past perfect bij de vloer, bij de rest van het huis en het ziet er gewoon echt heel erg tof uit. Ondanks dat ik een grote hekel heb aan koken, is de keuken denk ik mijn favoriete plek in het huis, haha!

DE WOONKAMER
Toen ik tijdens het schrijven van dit artikel de foto’s van hoe het eerst was bekeek kon ik amper geloven dat dit ons huis is geweest! Je herkent het gewoon niet meer terug, zo anders is het allemaal geworden. Zo hebben alle muren een likje verf gekregen (eentje zelfs groen), hebben we een andere vloer gelegd en natuurlijk andere meubels.

Zo* was het dus bij de vorige bewoners. Zoals je op onderstaande foto’s kunt zien hebben wij de tv aan de andere kant, geen lange gordijnen, maar jaloezieën, eigenlijk alles gewoon anders gedaan.

Van te voren hadden we een bepaald beeld in ons hoofd hoe het allemaal zou staan en stiekem is het nog beter geworden dan we hadden gehoopt. Ergens hadden we verwacht dat het allemaal nog groter en grover zou zijn, waardoor we minder ruimte over zouden houden, maar nog steeds hebben we voldoende ruimte om te lopen. Daarnaast hebben we ook nog een leuk plekje kunnen creëren met een schilderen, leuke plant en klein tafeltje. Helemaal blij met het resultaat!

DE EETHOEK
De eethoek heb ik al een keer gedeeld op Instagram, maar mag hier natuurlijk niet ontbreken! Wij hebben gekozen voor een hoge, wat kleinere eethoek en zijn ook hiermee heel erg tevreden. Echt studeren of lang met een laptop aan tafel zitten is niet heel geschikt, maar de tafel is wel heel erg goed te gebruiken voor lekker eten samen of borrelen. De lamp erboven maakt het helemaal af! Wederom echt een verschil met hoe het er hiervoor* was!

 

DE TOILET
In principe was het niet het plan om de wc gelijk aan te pakken. Hoewel ook de wc niet onze smaak was, hadden we daar niet zoveel haast mee. Toch besloten we in een van de verhuisweekenden toch om de tegels te slopen en er andere tegels voor in de plaats te doen. Heel erg tevreden met het resultaat en zo blij dat we het gelijk hebben gedaan!

Zoals je op de bovenste foto* kunt zien hadden de vorige bewoners de stijl van de keuken doorgetrokken naar de wc. Hoewel ik de groene kleur niet lelijk vond/vind, vond mijn vriend het wel verschrikkelijk en zijn we er toch maar gelijk voor gegaan. De plank met het leuke wasbakje hebben we wel gelaten en ook de tegels op de vloer zijn gebleven. Verder oogt het nu gewoon een stuk strakker en netter. Happy us!

Zo, dat is het resultaat op de benedenverdieping! Ongelofelijk hoe alles is veranderd en dat in zo’n maand tijd! Je kunt je voorstellen dat we heel tevreden zijn met het resultaat! Binnenkort deel ik in een tweede artikel het resultaat van boven (incl. de boekenkasten! ;)) Stay tuned!

Hoe vind jij het resultaat geworden?

Liefs,
Marleen

* Deze foto’s zijn afkomstig van Funda, gemaakt door de makelaar.

You may also like

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.