This Month’s Favoritez #9: April 2017

We zitten nog maar een week in mei, maar het voelt alsof april al weken voorbij is. Ik heb zoveel leuke dingen kunnen en mogen doen afgelopen maand. Ik viel van het ene leuk moment in de andere. Zo ging ik in april twee keer langs bij een uitgeverij, deed ik voor de eerste keer mee aan een blogtour en was natuurlijk Yalfest! Kijk je gezellig mee? 

In maart kreeg ik een ontzettend leuk mailtje van uitgeverij Fontein. In juni verschijnt een nieuw boek van Clare Mackintosh en ik kreeg de uitnodiging om samen met andere bloggers te lunchen met Clare. Ook kreeg ik een vooruitleesexemplaar van het boek opgestuurd. Ontzettend leuk en wat was de lunch gezellig (het artikel lees je hier). Clare is een fantastische vrouw en haar boek is zeker aan te raden! Mijn recensie lees je in juni, vlak nadat Ik zie jou is verschenen.

April stond voor Marina Folkers grotendeels in het teken van de blogtour van haar nieuwe boek, Zoektocht terug. Ik was een van de bloggers die mee mocht doen aan deze bijzondere tour. Afgelopen vrijdag is de blogtour afgelopen en op de blog van Marjolein lees je hoe je kans maakt op een exemplaar! Mijn bijdrage lees je hier.

In april was het natuurlijk ook tijd voor Pasen en we hadden onze (schoon)ouders en oma uitgenodigd voor een gezellige paasbrunch. Ik had een fantastische taart (al zeg ik het zelf, je ziet ‘m hieronder ;)) gemaakt en ook hadden we de tafel volgezet met lekkere (zelfgemaakte) puddingbroodjes, belegde broodjes en bagels. Natuurlijk mocht de verse jus d’orange en eieren niet ontbreken! Een erg geslaagde brunch! ♥

Vlak voor Pasen was er in Wageningen een redelijk grote boekenmarkt. Mijn vriend werkt in Wageningen dus hij had al meerdere malen de posters van het evenement zien hangen. Aangezien ik toch niet hoefde te werken besloten we in de auto te stappen en een rondje over de markt te gaan. Ik nam de bovenstaande boeken mee (en ik ben heel erg blij met de buit, haha!) en sloten onze ochtend af met taart bij Bagels & Beans, nom nom! 

Je hebt al een verslagje kunnen lezen, maar in afgelopen maand was ik ook aanwezig bij de hele toffe brainstormsessie bij Zomer & Keuning. Met heel wat andere NA-liefhebbers kletsten we de hele middag over onze favoriete personages, nieuwe boeken, ideeën voor events en natuurlijk hoe we dit fantastische genre nog bekender kunnen maken! Direct na het event maakte Dagmar van de uitgeverij een Facebookgroep aan. Ben jij al lid?

De afgelopen tijd heb ik erg in dubio gezeten wat ik nu eigenlijk met mijn opleiding wil. Mijn bachelor loopt op z’n einde (al ga ik het hoogstwaarschijnlijk dit jaar niet halen) en ik had nog geen idee welke master ik wil gaan doen. Ik kwam een leuke minor tegen in Amsterdam, dus samen met een vriendin gingen we een kijkje nemen aan de UvA. Ik denk dat ik hier binnenkort nog een apart artikeltje ga schrijven, maar ik kan je wel alvast vertellen dat ik er zeer waarschijnlijk uit ben wat ik nu precies met mijn opleiding wil gaan doen. Echt een opluchting. Maar goed, back to Amsterdam. Samen met een vriendin hebben we een gezellige middag door Amsterdam gesjouwd, namen we een kijkje op de UvA en hebben lekker gegeten bij de Pizzabakkers. We sloten onze avond af bij een gezellig tentje op het centraal station in de IJhal, waarna we (een beetje laat) in de trein stapten.

EN TOEN WAS DAAR YALFEST 2017! Ondanks dat ik het allemaal behoorlijk spannend vond (want: zoveel mensen ken ik nou ook weer niet), keek ik toch wel heel erg uit naar hét YA-event van het jaar. Ik had afgesproken met Anouk en we hebben samen een erg gezellige dag gehad. Ik liet mijn boeken signeren, ging met de toffe auteurs op de foto en ging natuurlijk niet met lege handen naar huis. Ik ben heel erg benieuwd naar volgend jaar en ga zeker een kaartje kopen zodra die beschikbaar zijn!

Ik had mijn vriendinnetje van de middelbare school al een tijdje niet meer gezien en we hadden afgesproken toen we beide vakantie hadden. We besloten gezellig Deventer in te gaan en gingen eerst thee met een overheerlijke scone eten bij de Wallstreet Tearose. We gingen lunchen bij een nieuw tentje waar ze een heerlijk broodje gezond hadden. Binnenkort verschijnt er een artikel online met allerlei leuke spots in Deventer.We hebben uren bijgekletst en het was zo leuk om weer even af te spreken! Moeten we echt vaker doen! ♥ 

Na mijn gezellige ochtend en middag met Maaike had ik een personeelsfeestje van Starbucks. Eerst gingen we bonbons maken bij Sjokolaa. We hebben een hele gezellige middag gehad en onze eigen gemaakte chocola was zo lekker! Echt een aanrader om en keertje doen. Na de bonbonworkshop gingen we tapas eten bij een klein restaurantje in Deventer. Het was zo gezellig! 

De maand april werd afgesloten met een avondje escape room en uiteten met mijn ouders. We deden een hele toffe kamer in Arnhem waarbij we net op het randje zijn ontsnapt (met nog 3 minuten op de klok). Daarna zijn we een hapje gaan eten bij De Beren. Het eten was echt verrukkelijk en we gaan er zeker nog een keertje eten!

Ook vorige maand maakte ik een taart en stuurde een kaartje. Ik stuurde zelfs 3 kaartjes! Voor Pasen stuurde ik leuke paaskaartjes om iedereen op een leuke manier uit te nodigen. De andere kaartjes had ik al dichtgeplakt voordat ik er een foto van kon maken (oeps). De taart komt van een recept van Cakeje van eigen deeg en is denk ik de mooiste taart die ik tot nu toe heb gemaakt. Mijn vriend is deze maand jarig dus deze taart zal zeker nog een keer het daglicht zien (zonder paaseitjes dan ;)).

April was een maand met een hele boel leuke dingetjes. Mei wordt een maand waarbij ik veel moet studeren voor de komende tentamens in juni. Verder heb ik nog niet veel dingetjes op het programma, we zien wel wat de rest van de maand gaat brengen!

Heb jij een fijne maand april gehad? Wat staat er bij jou op de planning voor mei?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.