Mijn kerstverhaal voor Hebban: ‘Een onverwachts gebaar’

Ondanks dat de kerstdagen alweer voorbij zijn, plaats ik vandaag alsnog een kerstverhaal hier online. In december vierden wij uitgebreid feest op onze page van WLFG, met heel veel kerstverhalen van (onbekende) Nederlandse feelgoodauteurs. Een ongelofelijk feestje dat zoveel auteurs mee hebben gedaan en zoveel prachtige verhalen hebben geschreven. En het toffe? Ik heb ook een kerstverhaal geschreven! En deze is vandaag online verschenen.

Ik vind het heerlijk om verhalen op papier te zetten, maar ik gun mezelf er eigenlijk niet echt tijd voor. Als ik eenmaal ben begonnen wil ik het liefst zoveel mogelijk doorschrijven en daar is niet altijd tijd voor, helaas. Maar een kort kerstverhaal kost niet heel erg veel tijd en ik vond het heerlijk om weer even iets geschreven te hebben en al helemaal als zoveel mensen het kunnen lezen!

Hieronder staan de eerste twee alinea’s van mijn kerstverhaal. Wil je verder lezen? Onder het verhaal staat de link waarbij je bij mijn complete verhaal op Hebban komt. Veel leesplezier!

Met een schok kwam de metro tot stilstand. Ik kon me niet op tijd vastgrijpen en viel onhandig tegen de man naast me. Hij had in ieder geval betere reflexen dan ik. Zijn vingers grepen mijn bovenarmen vast en zorgden ervoor dat ik niet helemaal onderuitging. De man keek me met een scheve grijns aan. ‘Ik wist niet dat het nog zo ouderwets ging, dat mensen letterlijk voor je vallen.’ Nadat hij had vastgesteld dat ik veilig op mijn eigen benen kon staan liet hij me langzaam met een knipoog los.
‘Ik wist niet dat mensen nog daadwerkelijk slechte openingszinnen gebruikten.’ Ondanks dat ik – slechts voor een seconde – een beetje overweldigd was door het knappe uiterlijk van de man, was ik niet helemaal van mijn sokken geblazen…

Hier lees je mijn complete verhaal op Hebban.

Zoals ik hierboven al schreef ben ik niet de enige die een kerstverhaal voor de Feelgoodpage heeft geschreven. Alle kerstverhalen die tot nu toe zijn gepubliceerd vind je hier in een fijn overzicht. Mijn favorieten? Het kerstverhaal van Lis Lucassen, die op 25 december online verscheen en het verhaal van Wendy Brokers, die op 21 december het verhaal voor haar rekening nam.

Lees jij graag kerstverhalen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.