Geluk bij een ongeluk – Wendy Brokers

Zoals jullie misschien wel weten staat elke zaterdag onze pagina op Hebban in het teken van een buddy read. Ik heb Op het spel al gelezen met Helma en Niets te kiezen met Marieke. Deze keer las ik samen een boek met Renate en zij stelde voor om een boek van Nederlandse bodem te lezen. We lazen Geluk bij een ongeluk, het debuut van Wendy Brokers. Mijn verwachtingen waren niet al te hoog, omdat boeken van Nederlandse auteurs mij over het algemeen niet zo trekken. Vandaag lees je of mijn verwachtingen zijn overtroffen! 

Suus Versluis weigert de gevolgen van een tragisch ongeluk te accepteren. Haar onderlichaam werkt misschien niet meer, haar afweermechanisme des te beter.
Jacco Reehorst lijkt de zoveelste hulpverlener die haar wel even zal helpen. En als er iets is wat Suus niet wil, is het geholpen worden. Jacco blijkt zich echter niet zo maar uit het veld te laten slaan door Suus’ gedrag en sarcastische opmerkingen. Integendeel. Zijn gevoelens voor Suus liggen dieper dan zij kan weten. En hij doet er alles aan om haar te bewijzen dat haar handicap voor hem geen beperking is.
Suus is nooit bang geweest voor intimiteit, maar nu heeft ze gelijktijdig te dealen met een sexy man en een onderlichaam dat niet werkt. De ontdekkingsreis waarop Jacco haar meeneemt, leert Suus dat ze in staat is meer te voelen dan ze ooit voor mogelijk hield.

Ondanks de lichamelijke problemen van Suus is het boek vooral sexy. Er hangt een fijne, spannende sfeer tussen Jacco en Suus en Wendy heeft de erotische momenten heel mooi opgebouwd en in elkaar gezet. Wendy heeft Suus weer op en top vrouw laten zijn en dat zorgde bij mij voor ontroerende momenten. Een van de mooiste scènes uit het boek vond ik dan ook de eerste seksscène tussen Jacco en Suus.

Het boek is ook op andere momenten erg ontroerend. Beide hoofdpersonen hebben veel voor de kiezen gehad en hebben soms nog moeite om zich staande te houden tegenover elkaar. Desondanks proberen ze helemaal voor elkaar te gaan, maar natuurlijk niet zonder slag of stoot. Het kan niet anders dan dat je af en toe een traantje wegpinkt.

De schrijfstijl is echt heerlijk en zorgt ervoor dat je het boek niet weg kunt leggen. Als je eenmaal begint wil je niet stoppen en alleen maar ondergedompeld blijven in de heerlijke wereld van Suus en Jacco. Het verhaal leek ook alles behalve fictie, maar voelde eerder aan als een goede vriend die zijn levensverhaal aan je vertelt. Desondanks denk ik dat het boek nog een tikkeltje beter en fijner over zou komen als het boek geschreven zou zijn vanuit de ik-figuur van Suus. Op deze manier zou je nog meer feeling krijgen met haar en natuurlijk nog harder vallen voor Suus (en Jacco ;)).

Geluk bij een ongeluk is een prachtig debuut met een zwaar onderwerp, maar wel met heel humor geschreven. Dit zorgt ervoor dat je een luchtig boek aan het lezen bent, met erg fijne personages die je na het dichtslaan niet meer wilt loslaten. Het verhaal is geloofwaardig en doet zeker niet onder voor (internationale) grote namen! Een ware must read!

Bedankt, Renate, dat je dit boek hebt voorgesteld! Ik heb genoten en ben heel benieuwd naar volgende boeken van Wendy!

Liefs,
Marleen

Titel: Geluk bij een ongeluk ♥ Auteur: Wendy Brokers ♥ Uitgeverij: Tinteling Romance
Aantal pagina’s: 328  ♥ ISBN: 9789492507044 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen voor een buddy read artikel op We Love Feelgood

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.