Oostenwind – Brittainy Cherry

Eerder las ik al Zuidenwind, het eerste deel in de Compas-serie van Brittainy Cherry. Dat boek was op zich leuk, maar het klikte voor mij net niet helemaal lekker in elkaar. Ik schreef er een mini-recensie over en ik was toch wel heel erg benieuwd naar de volgende delen. In januari verscheen Oostenwind en vandaag lees je mijn recensie!

Tijdens een koude Halloween ontmoet Aaliyah een superheld: Connor Roe. Ze hebben een geweldige tijd, maar zien elkaar daarna niet meer. Tot Aaliyah twee jaar later de kans van haar leven krijgt: seniorredacteur worden bij een groot tijdschriftbedrijf. Ze moet alleen een interview zien te regelen met de meest begeerde vrijgezel van New York… Connor Roe.

Oeh, ik vond dit deel absoluut toffer dat Zuidenwind. Vanaf het begin zat ik hier echt lekker in en wilde ik steeds maar weer verder lezen. Ik hou wel van boeken waar de hoofdpersonen elkaar ontmoeten, een tijdje met elkaar doorbrengen en elkaar vervolgens jaren niet zien. Dat was goed uitgewerkt in dit boek. Ook stond de chemie tussen Connor en Aaliyah heel goed op papier.

Oké, niet alles was even geloofwaardig. Bepaalde dingen waren een beetje too much en de personages waren ook redelijk stereotype, maar dat vond ik niet heel erg storend. Sommige momenten of gebeurtenissen waren er enkel ingezet om het verhaal iets meer vaart te geven, zonder dat ze verder nog enige toevoeging hadden. Dat vond ik jammer en was ook niet nodig. Maar het zorgde er niet voor dat ik niet minder genoot van dit boek.

Jij bent níét de eigenzinnige beste vriendin, en je bent níét zomaar een willekeurig vrouwspersoon op pagina zoveel. Jij bent de hoofdpersoon. Dag in, dag uit ben jij de leading lady.

Ik ben een klein beetje verliefd geworden op Connor. Hij is neergezet als een enorme lieverd, maar zijn karakter is ook enorm goed uitgewerkt. Hij is absoluut een reden waarom je dit boek zou moeten lezen. Ik heb daarnaast zelfs een beetje gehuild en dat had ik na Zuidenwind echt niet verwacht. Het is geen enorme tranentrekker, maar bepaalde gebeurtenissen zullen zeker voor een brok in je keel zorgen.

Soms moetje bang zijn voor de dingen waar je van houdt – om ervoor te zorgen dat je ze nooit meer kwijtraakt.

Ik ben heel blij dat ik dit boek heb gelezen. Absoluut stukken beter dan het eerste deel. Fijne chemie, mooie personages, kortom een hele fijne NA. Aanradertje dus! Kom maar door met deel 3!

Lees jij graag new adult?

Liefs,
Marleen

Titel: Oostenwind ♥ Auteur: Brittainy Cherry ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 352 ♥ ISBN: 9789020544114 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.