Opgesloten – Amy Ewing

Je hebt hier al kunnen lezen wat ik vond van The Jewel, het eerste deel in The Lone City serie. Uitgeverij Young & Awesome gaf ook de korte novella als fysiek boek uit en ik wilde het boek gewoon in de kast hebben staan. Ik kocht het boekje (die toch wel heel erg dun was), bij de plaatselijke boekhandel en las het verhaal in een treinreis van circa 50 minuten uit. Benieuwd wat ik van dit korte verhaal vind? Lees snel verder! 

Ik ben geen nummer. Ik ben Raven.

Raven wordt tijdens de veilig verkocht aan de gravin van de Steen.
Ze voelt meteen aan dat deze dame niet deugt.
Met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken.
Kan Raven dit overleven?

Het boek telt maar 91 bladzijdes, dus deze recensie zal ook geen heel lang verhaal worden. Wat mij betreft had het verhaal ook nog wel iets langer mogen zijn. Het is echt gruwelijk wat Raven allemaal moet meemaken, maar het is ook best wel fascinerend en ik had het verhaal nog wel iets langer vanuit haar punt willen volgen.

In The Jewel maakt Violet verschrikkelijke dingen mee. Tijdens het lezen hoop je dat je dat zelf nooit mee hoeft te maken en je denkt niet dat het nog slechter kan worden. In Opgesloten merk je al heel erg snel dat het nog veel erg kan worden. De dingen die Raven meemaakt zijn simpelweg gruwelijk te noemen. Met deze novella krijg je nog een extra kijkje in de gruwelijke wereld die Amy Ewing heeft geschetst. Tijdens het lezen had ik regelmatig kippenvel op mijn huid.

Het einde van The Jewel zorgt ervoor dat je gelijk verder wilt lezen in het vervolg (helaas moeten we daar nog even op wachten). Ook in dit tussendeel wordt je gelijk nieuwsgierig gemaakt naar verdere momenten in de serie. Het smaakt echt gelijk naar meer!

Normaal gesproken koop ik de korte novella’s nooit als fysiek boek, maar dit kleine boekje heeft zo’n mooie cover dat ik ‘m gewoon in mijn kast wilde hebben. Op het eerste ogenblik had ik nog niet eens gezien dat er een meisje in de kooi zit, maar tijdens het lezen kom je al heel snel te weten dat het daadwerkelijk Raven is die in de kooi opgesloten zit.

Opgesloten is een verhaal dat je echt gelezen moet hebben, zeker als je hebt genoten van The Jewel. Je krijgt nog een extra kijkje in The Lone City en laat je af en toe gruwelen van de misstanden waar Raven mee te maken krijgt. Kippenvelmomentjes!

Extra: wist je dat Amy Ewing naar YALFest 2017 komt? En ik ben er bij! 🙂 Zie ik je daar?

Lees jij ook altijd de extra korte verhalen in een serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Opgesloten ♥ Auteur: Amy Ewing ♥ Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 91 ♥ ISBN: 9789025872168 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.