New York in 40 dates – Diana Albrink

Sommige boeken staan soms wel jaren in je kast te verstoffen, voordat je het boek oppakt. New York in 40 dates was zo’n boek voor mij. Ik kocht het boek 2 jaar geleden op de Deventer Boekenmarkt, maar ik las het boek niet. Met onze trip naar New York in de planning vond ik het nodig tijd worden om dit boek erbij te pakken. Met post-its en het boek stapte ik in de trein en na twee dagen sloeg ik het boek dicht, met heel veel leuke tips rijker! Lees snel verder wat ik verder van het boek vond!

Diana is tweeëndertig en single als ze naar New York verhuist. Ze schrijft zich in op een datingsite. Aan de hand van haar dates leert ze de stad en zijn inwoners kennen. De ontmoetingen met de verschillende mannen zijn spannend, hilarisch en soms expliciet.

In New York in 40 dates neemt Diana de lezer mee op een persoonlijke ontdekkingsreis door New York, en in het bijzonder: de New Yorkse datingscène.

Toen ik het boek opensloeg had ik geen idee wat me te wachten stond. Natuurlijk wist ik dat Diana een kijkje in haar New Yorkse leven zou geven met dit boek, maar verder wist ik niet zoveel. Ik ging volkomen blanco het boek in. Zo wist ik niet hoe het boek geschreven zou worden, als dagboek of als fictieverhaal. Maar al na de eerste paar bladzijde merk je heel snel hoe het boek in elkaar steekt en dat leest heel erg fijn.

New York in 40 dates is geschreven als dagboekvorm en hoewel ik daar eerst wel aan moest wennen, las het fijn weg. Diana neemt absoluut geen blad voor haar mond en is lekker eerlijk, geestig en een absolute Hollandse meid die een plekje in New York probeert te vinden. Soms was de schrijfstijl een beetje eentonig en hetzelfde en je kunt het absoluut niet vergelijken met een fictieverhaal, maar het paste absoluut bij het verhaal.

Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken waar Diana informatie over de stad, haar inwoners en andere gewoontes afwisselt met haar dates. Tussendoor deelt ze informatie over haarzelf en wat ze ervoer tijdens haar periode in de wereldstad. Het boek staat vol met leuke spots waarvan ik er zeker wat van heb opgeschreven. Achterin het boek staat nog een duidelijke en handige lijst met alle spots die ze heeft genoemd met bijbehorende adressen. 

Het enige minpunt, maar dit ligt echt helemaal aan mij, is de leeftijdsgroep, de doelgroep. Diana is natuurlijk iets ouder dan ik ben en ze valt op zelfs nog oudere mannen. Het is dan logischer dat je dan andere gesprekken hebt en ook in andere plekken komt, dan waar ik zelf over zou praten en zelf heen zou gaan. Ik kon me hierdoor niet altijd even goed identificeren met Diana en de situaties waar ze zich in bevond. Dit deed wel een beetje af aan de leeservaring, maar zorgt er niet voor dat het boek geen aanrader is. Zeker voor de wat ‘oudere’ lezers is dit zeker een aanrader en helemaal een must read als een trip naar The Big Apple op je programma staat.

Ik heb New York in 40 dates met veel plezier gelezen en zorgde voor heel veel voorbereidingsplezier voor mijn eigen reis. Helaas kon ik me niet altijd inbeelden in de hoofdpersoon, maar desondanks nog steeds een aanrader voor mensen die meer willen lezen over de stad New York.

Lees jij wel eens non-fictie?

Liefs,
Marleen

Titel: New York in 40 dates ♥ Auteur: Diana Albrink ♥ Uitgeverij: Uitgeverij Q
Aantal pagina’s: 252 ♥ ISBN: 9789021458700 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Wat leuk! Dank je, Marleen, voor de recensie. En wat fijn dat je het boek eindelijk gelezen hebt. Ik hoop echt dat je er wat aan hebt tijdens je trip. En de oudere mannen, haha, kan ik me helemaal voorstellen ja. Niet iedereen z’n ‘cup if tea’ 😉
    Veel plezier nog in The Big Apple!
    Groetjes,
    Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.