Tips: Koninklijke films en series

Ik beken: ik heb een grote guilty pleasure. Ik ben echt een hele grote fan van koningshuizen. Ik heb aardige kennis van het Nederlandse koningshuis, maar mijn interesses gaan verder dan ons land. Ik ben dol op de verhalen uit Engeland, Frankrijk en Oostenrijk. Ik kijk dan ook regelmatig films en series die zich afspelen in bijzondere periodes van verschillende koningshuizen. Every girl wants to be a princess, right?  

Begin november verscheen de serie The Crown op Netflix. Het was de de duurste serie ooit gemaakt en iedereen sprak en schreef vol lof over deze serie. Ik besloot deze serie ook te kijken en tijdens het kijken kwam het idee voor dit artikel in mij op. De afgelopen jaren zijn er ongelofelijk veel series en films verschenen die al dan niet waargebeurd zijn. Vandaag dus een (behoorlijk lange) lijst met de films en series die gebaseerd zijn op waargebeurde gebeurtenissen..

The Crown (2016)
Hierboven al even genoemd, maar The Crown is een goed begin van deze lijst. In deze (tot nu toe) tien afleveringen tellende serie kijk je mee met de regeerperiode van Koningin Elizabeth II van Engeland. Deze koningin zit al decennia lang op de troon en regeert nog steeds. In deze serie leer je meer over het begin van haar periode en zie je verschillende schandalen terugkomen. Ik vond de serie een beetje traag, maar wel heel erg interessant en het is echt een aanrader!

The King’s Speech
Tijdens het kijken van The Crown besefte ik dat de vader van Queen Elizabeth de koning die de hoofdrol speelt in The King’s Speech. Door deze film te kijken krijg je meer informatie naast The Crown. Daarnaast is deze film een goede film met op de achtergrond de Tweede Wereldoorlog.

W.E.
Om nog even in de sferen van de Windsor familie te blijven: de film W.E. Zelf heb ik deze film nog niet gezien, maar deze film gaat over de koning die aftrad om bij zijn geliefde te zijn. Koning George IV wilde trouwen met een gescheiden Amerikaanse, maar kreeg geen toestemming van het parlement. Hij besloot zijn troon af te staan en hierop werd zijn broer (ja, de stotterende koning van hierboven) koning. In de serie The Crown wordt deze man als een verschrikkelijk iemand afgeschilderd, maar in deze film zie je de andere kant van het verhaal. Deze film staat echt al eeuwen op mijn to watch list. Snel maar eens gaan kijken dus!

Sissi
Natuurlijk mag mijn allergrootste favoriet niet uit dit rijtje ontbreken! De driedelige serie van Sissi kan ik echt elk jaar kijken (en ik doe dat dan ook elk jaar). Deze drie films zijn erg oud, maar ik hou er zo van! Als ik deze films aan het kijken ben zijn dat de enige momenten dat ik de Duitse taal niet verschrikkelijk vind, ha! Tijdens het typen heb ik gelijk zin om deze films te kijken. Heerlijk om te zien hoe het er heel wat jaren geleden aan toe ging aan het Oostenrijkse hof! Deze films zijn ook de voornaamste reden dat ik een keer op stedentrip wil naar Wenen! ♥

Reign
Een andere serie die ook op Netflix staat is de serie Reign. Deze serie speelt zich af in de 16e eeuw aan het Franse hof, waar Mary, koningin van Schotland, trouwt met Francis, koning van Frankrijk. Deze serie staat bom van de intriges en schandalen aan het Franse hof en, ook niet belangrijk, heerlijke knappe mannen en de mooiste kleding. Ik kan niet wachten tot het volgende seizoen van deze serie op Netflix staat!

The Other Boleyn Girl
Deze film speelt zich af aan het hof van Henry VIII (je weet wel, die Engelse koning die een heel berg vrouwen had). Het is alweer een hele tijd geleden dat ik deze film heb gezien, maar ik weet nog wel dat deze serie mij heel erg heeft geholpen tijdens de geschiedenislessen over het Engelse hof. Met een toffe cast is dit een perfecte film om eens een avondje te kijken als je alleen bent… (en hij staat op Netflix, jeey!)

The Tudors
Deze serie heb ik zelf (nog) niet gezien, maar hij is te vergelijken met de vorige film. Tenminste het gaat om dezelfde personen. Zo gauw ik al andere series die ik nog aan het kijken ben, heb afgerond ga ik maar een keer aan deze serie beginnen. Alleen al om Jonathan Rhys Meyers en Henry Cavill ♥ (little fangirling moment, you don’t blame, right?) 

Behoorlijk lijst, of niet? Ik ga weer terug naar mijn favoriete hoekje met een kopje thee, een stukje chocola en Netflix.. 😉

Hou jij van ‘koninklijke’ series en films? Heb je nog tips?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.