8x films die ik de laatste tijd heb gekeken

De afgelopen tijd heb ik weer een aantal toffe films gekeken en ik vond het wel weer eens tijd om een overzichtje te delen. Van films in de bioscoop tot Netflix originals, van alles komt voorbij! Kijk je gezellig mee?

After
De reden dat dit artikel vrij snel na de vorige online verschijnt is deze film. Ik werd uitgenodigd door Independents Films voor de premiere met Janneke. We reisden af naar Amsterdam en woonden daar dus als eerste de première bij. Heel erg leuk en een eer natuurlijk! Heel wat jaren geleden – toen de boeken net waren verschenen – heb ik ze gelezen, maar het verhaal lag niet meer heel vers in mijn geheugen. Ik kon me nog wel herinneren dat ik het verhaal tof vond, maar geen topper. Helaas vond ik de film behoorlijk tegenvallen. Het is er eentje waarbij je echt compleet niet moet nadenken, want als je dat wel doet is de film echt heel erg slecht. De relaties komen te snel tot stand, er zit eigenlijk geen diepgang in en het einde is ronduit abrupt. Leuk voor een avondje, maar absoluut geen kaskraker wat mij betreft. Zonde, want er zijn zoveel toffere boeken in dit genre die het naar mijn mening veel beter zouden doen op het witte doek.
Waardering: ** (After draait nu nog in de bioscopen)

Robin Hood
Ik ben stiekem niet zo stiekem best wel fan van Taron Egerton. Hij is niet vervelend om te zien en hij speelt ook altijd wel tof zijn rol (o, en vergeet het Britse accent niet). Ik ben bekend met het verhaal van Robin Hood, maar ken het ook weer niet zo heel erg goed. In deze remake van het bekende verhaal speelt Egerton dus Robin Hood en de film was sterk en actueel. Niet altijd realistisch misschien (want waar komen in godsnaam al die pijlen de hele tijd vandaan), maar zeker niet verkeerd om te kijken. Ik heb in ieder geval genoten.
Waardering: **** (Deze film is via Pathe Thuis te bekijken)

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Deze film moet je kijken. Echt, geloof me. In Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vilevolg je het leven van seriemoordenaar en psychopaat Ted Bundy en grotendeels vanuit zijn vriendin. Hoewel het gebaseerd is op waargebeurde gebeurtenissen en het al snel een documentaire zou kunnen, kijkt deze film echt als een film. Zac Efron speelt zijn rol echt voortreffelijk en brengt het hele personage van Bundy echt over. Genieten is misschien niet helemaal het gepaste woord, maar de film is echt ontzettend sterk en zorgt voor een aantal uren kijkplezier. Yes, absolute must watch!
Waardering: ***** (Te zien op Netflix)

Dumplin’
Nog een fijne film op Netflix, namelijk de verfilming van het gelijknamige boekDumplin’.Ik vond het boek leuk om te lezen, maar geen toppertje. De film is eigenlijk een exacte kopie van het boek, maar wel eentje die heel goed is overgebracht. Een sterke verfilming waarbij het verhaal misschien nog wel een extra lading krijgt, juist doordat het verfilmd is. Enige minpuntje vond ik het Texaanse accent. Bij het lezen ‘hoor’ je dat natuurlijk niet, maar in de film uiteraard wel. Ik heb niet zoveel met het accent, hoewel het wel echt in de film thuis hoort, maar ik ergerde me er af en toe een beetje aan. Verder spelen de acteurs hun rollen wel met verve, dus zeker kijken deze!
Waardering: **** (Te zien op Netflix) 

Little
Ik weet niet zeker of ‘ie nog steeds in de bioscoop draait, maar hij is zeker het kijken waard! Misschien is het allemaal een beetje stereotype, maar je moet deze film ook niet overanalyseren. Hij is grappig, met een kleine onderliggende boodschap en best een fijne lading romantiek. Eentje die je prima met je vriend kunt kijken, maar ook heel goed in je eentje of met een vriendin.
Waardering ****

The Princess Bride
O deze film is jeugdsentiment. Hij is zelfs ouder dan ik ben, maar wat vond ik het vroeger een prachtige film (nog steeds overigens). Ik had ‘m altijd op DVD, maar bij de verhuizing heb ik bijna al mijn DVD’s weggedaan en ligt de dvd-speler ook ergens zielig op zolder. Maar sindskort staat deze klassieker op Netflix en o my, wat heb ik genoten. Lekker ouderwets, slecht beeld, maar zo romantisch! Mocht je deze nog nooit hebben gezien, kijken!
Waardering: ***** (Te zien op Netflix)

Dumbo
Mag ik deze nog een keertje kijken? We keken ‘m in de bioscoop en ik heb bijna zitten huilen van schattigheid. Dumbo is zo’n fantastische film! Oké, ik geef toe, eigenlijk heeft de film op zichzelf niet zoveel inhoud en er gebeurt niet zo heel veel, maar de film zit mooi in elkaar en de beelden zijn geweldig. Tel daar een enorm schattig olifantje bij op en je hebt me. Mocht je ‘m nog niet hebben gezien, twijfel niet langer. Je wilt daarna echt een eigen Dumbootje.
Waardering: **** (Nu te zien in de bioscoop)

The Hustle
Ik vind Anne Hathaway echt een fantastische actrice. Vroeger draaide ik The Princess Diaries echt grijs! Nu draait er een nieuwe film met deze dame in de bioscopen, namelijk The Hustle. Samen met Rebel Wilson steelt ze de show in een heerlijke komedie. Ik keek enorm uit naar deze film, maar hij was nog beter dan verwacht! Er zitten een aantal toffe twists in en de dames spelen hun rol allebei fantastisch. Love it! Echt een must watch deze!
Waardering: **** (Nu te zien in de bioscoop) 

Weer een heel fijn rijtje met films. Welke zou jij nog graag willen kijken?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.