Opposition – Jennifer L. Armentrout

Het heeft even geduurd maar ik heb eindelijk het laatste deel in de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout gelezen. Het boek stond als sinds eind januari in de kast, maar twee weken geleden pakte ik ‘m eindelijk op. Hoewel ik erg nieuwsgierig was naar het einde van de serie, was ik ook een beetje huiverig om het laatste deel op te pakken aangezien ik Opal en Origin een beetje een herhaling vond. Vandaag lees je of ik Opposition beter vond!

Katy kan niet geloven dat Daemon niks heeft gedaan tegen de dreiging van de Luxen. Maar de grens tussen goed en kwaad wordt hoe langer hoe vager, dat begrijpt zij ook. De wereld is veranderd. Ze moeten gaan samenwerken met een onwaarschijnlijke vijand als ze de invasie willen overleven. De kans is zelfs groot dat ze alles moeten opgeven – inclusief hun liefde – om de mensheid te redden. Het is oorlog. En hoe het ook afloopt, de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn.

Gelukkig, Opposition was een stuk beter dan de twee voorgaande delen. Er zit continue spanning in, er worden nieuwe dingen ingebracht en het einde is echt perfect. Langzaam maar zeker krijgt alles een afgesloten einde en is alle drama voorbij. Waar Armentrout in de voorgaande delen heel erg in herhaling viel, viel dat hier echt reuze mee. Het leek ook alsof de relatie tussen Katy en Daemon gegroeid is en het aantrekken en afstoten bleef gelukkig op de achtergrond.

Ook vind ik het knap hoe de auteur je gelijk in het verhaal weet te trekken. Voor mij was het dus alweer eventjes geleden dat ik in de serie zat, maar ik had weinig nodig om de aparte wereld die is geschapen ingetrokken te worden. Je weet ook gelijk weer wat er is gebeurd. Daarvoor heeft Armentrout weinig geheugensteuntjes voor nodig en als er al een herhaling in zit wordt er heel onopvallend doorheen gefietst.

Het enige minpuntje vond ik dat het leek alsof Armentrout het nodig vindt om steeds excuses te verzinnen waarom het verhaal realistisch moet zijn. Katy haalt bijvoorbeeld steeds boeken aan die ze heeft gelezen waarin iets geks gebeurt en dat zij nu iets soortgelijks meemaakt. De wereld zit juist hartstikke goed in elkaar. Ja, het gaat over aliens, maar je moet deze serie ook niet gaan lezen als je iets wilt lezen wat daadwerkelijk kan gebeuren. Het boek is gewoon op en top fantasy en daar moet je rekening mee houden. Makkelijk zat, haha.

Ik ben heel blij dat Opposition een stuk beter is dan de voorgaande twee delen en dit deel sluit de serie mooi af. Ik heb echt genoten van de serie en kan ‘m je van harte aanbevelen als je fan bent van fantasy. You’ll love it! 😉

Heb jij al kennis gemaakt met Katy & Daemon?

Liefs,
Marleen

Titel: Opposition ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 410 ♥ ISBN: 9789401913782 ♥ Waardering: ****

Lees hier mijn recensies van de overige delen in de serie:
Obsidian (Lux #1)
Onyx (Lux #2)

Opal (Lux #3)
Origin (Lux #4)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.