Onyx – Jennifer L. Armentrout

Begin deze maand las ik Obsidian, het eerste deel in de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Ik was al behoorlijk nieuwsgierig gemaakt door heel veel mensen en ik kon niet wachten om zelf te ontdekken of deze serie ook mijn hart zou veroveren. En als je mijn recensie hebt gelezen, weet je dat dat het geval is. Je snapt dat ik niet kon wachten om in Onyx te beginnen en zodra deze in mijn handen lag ben ik begonnen. Vandaag lees je mijn recensie van deel twee!

Daemon en Katy zijn onbedoeld met elkaar verbonden geraakt. Toch wil Daemon koste wat het kost bewijzen dat hij écht iets voor haar voelt, terwijl Katy juist afstand probeert te nemen. En trouwens, waarom zouden ze zich druk maken over wat er tussen hen is? Ze hebben wel wat belangrijkers aan hun hoofd. Daemon wordt gezocht door de autoriteiten, en als naar buiten komt dat Katy met hem verbonden is, gaan ze er allebei aan. Het zou het beste zijn als ze bij elkaar uit de buurt blijven. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want Katy is voor Daemon aan het vallen. En hard ook.

Waar ik van te voren een beetje afwachtend was rondom het heel alien gebeuren, wist ik bij Onyx al dat ik het tof zou vinden. Ik was erg benieuwd hoe deze compleet nieuwe wereld met bijbehorende wezens verder uitgewerkt zou worden en Jennifer L. Armentrout stelt niet teleur. Stukje bij beetje krijg je steeds meer informatie over hoe het allemaal in elkaar zit en hoe Katy past in dit groter geheel. Ik vond het erg knap hoe de auteur het voor elkaar heeft gekregen om een op eerste gezicht bizar onderwerp (Aliens) zo realistisch en goed neer te zetten.

De reden dat Onyx een ster minder krijgt dan Obsidian is omdat het ik het begin een klein beetje langdradig vond. Het tweede deel van het boek was een stuk beter dan de start en vanaf een bepaald moment vlieg je door de bladzijdes en kun je het bijna niet meer wegleggen. De chemie tussen Katy en Daemon blijft een van de beste onderdelen van het boek (en waarschijnlijk van de hele serie), maar in het begin is er sprake van iets teveel aantrekken en afstoten van Katy. Tel daar een soort van love triangle bij op en ik vond het iets teveel van het goede. Gelukkig maakt Armentrout het halverwege meer dan goed en vanaf dat moment heb ik genoten van elke pagina die ik omsloeg en met een groot grijns verder gelezen. I loved it!

En man, man, man, wat een spanning allemaal. Hoewel er voldoende gebeurt wat je op het puntje van je stoel laat zitten, zorgt juist de onderliggende spanning die constant aanwezig is ervoor dat dit boek extra sterk is. Als lezer vertrouw je niemand en blijf je met Katy en Daemon over je schouder kijken. De spanning die Armentrout heeft gecreëerd kruipt onder je huid en verdwijnt niet eerder dan dat je het boek dichtslaat en eigenlijk zelfs dan niet. Met een enorme cliffhanger die je echt gelijk doet verlangen naar deel drie zul je die spanning waarschijnlijk pas kwijtraken op het moment dat je het allerlaatste boek zal dichtslaan van de serie. See you in January, then.

Hoewel ik Onyx net iets minder vond dat zijn voorganger heb ik wederom genoten. Yes, wat een fantastische serie! Ondanks dat we nog even moeten wachten op de vervolgdelen (en dat is ontzettend lastig!), vind ik het heerlijk om nog zoveel fijn leesvoer in het verschiet te hebben liggen! ♥ Op naar september!

Zou jij deze serie graag willen lezen? Of ben je al begonnen?

Liefs,
Marleen

Titel: Onyx ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 485 ♥ ISBN: 9789401913720 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Zomer & Keuning! 

Lees hier mijn recensie van deel 1:
Obsidian – Jennifer L. Armentrout (Lux #1)

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.