Obsidian – Jennifer L. Armentrout

Afgelopen herfst was Jennifer L. Armentrout in Nederland en tijdens het interview van het evenement dat speciaal voor deze auteur was georganiseerd, werden er heel veel vragen gesteld over haar Lux-serie. Tot op dat moment was deze serie nog niet in naar het Nederlands vertaald, maar waren er in Nederland al wel heel erg veel fans. Gelukkig haalde Zomer & Keuning de serie snel naar Nederland en ik kon niet wachten om er in te beginnen. Zodra het boek in de bus lag begon ik gelijk. Is het de hype waard of viel Obsidian mij tegen?

Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze diehard boekenlogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen en leert de adembenemende, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen. Wat Kathy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te mijden, haar lot een totaal andere wending zal geven.

Ondanks dat het boek enorm populair is, was ik van tevoren toch een beetje huiverig of het ook daadwerkelijk wel iets voor mij zou zijn. Aliens is nou eenmaal niet mijn cup of tea, maar ik begon alsnog vol goede moed. En wauw, ik had dus echt niet verwacht dat ik het zo tof zou vinden! Ik heb zo genoten van de avonturen van Katy en Daemon dat ik echt niet kan wachten op de vervolgdelen. Het hele alien gebeuren is heel erg goed uitgewerkt en de helft van de tijd had ik niet eens in de gaten dat het om buitenaardse wezens ging.

Natuurlijk is Jennifer L. Armentrout geen nieuwe naam en heb ik al een hele berg boeken van haar verslonden. Ook in Obsidian heeft ze het verhaal neergezet met een hele vlotte schrijfstijl die er voor zorgt dat je zo halverwege bent, zonder dat je het eigenlijk in de gaten hebt. Er gebeurt voldoende dat het echt spannend blijft, maar er is ook nog voldoende ruimte over voor een fijne ontwikkeling van de personages. Hoewel je het gehele verhaal vanuit Katy leest, leer je Daemon echt goed kennen en maakt hij ook een groei door. Yes, Armentrout did it again!

Het enige minpuntje, wat eigenlijk geeneens een minpuntje is: ik wilde meer vanuit Daemon lezen. Het boek eindigt met een paar bonusscènes die geschreven zijn vanuit zijn perspectief en ik had daar echt meer over willen lezen. De chemie tussen Katy en Daemon spat van de bladzijdes, maar juist die korte momentjes geschreven vanuit zijn perspectief brachten het nog meer over, wat mij betreft. Hopelijk worden we daar in de volgende delen nog op getrakteerd, want ik ga ze sowieso zo snel mogelijk lezen!

Well, de hype is het helemaal waard. Dankjewel leuke bloggers (Jessica en Lisa o.a. ;)) voor al het enthousiasme waardoor ik dit boek gelijk heb opgepakt en dankjewel Zomer & Keuning voor het naar Nederland halen van deze serie. Ik heb zo’n vermoeden dat ik een nieuwe favoriet heb in het YA-genre! ♥

Zou jij een boek over aliens willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Obsidian ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 434 ♥ ISBN: 9789401913706 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.