Water – Holly Black

Iets meer dan 1,5 jaar geleden kocht ik De wrede prins, puur op de cover (#toegegeven). Ik begon vrijwel direct, maar het boek wist me bij de eerste poging niet direct te boeien, dus het belandde verder ongelezen in de kast. Toen ik het boek de tweede keer oppakte wist het me wel te pakken en daarna is de rest van de serie al gauw uitgegroeid tot een favoriet. Niet zo gek dus dat ik de nieuwe serie van Holly Black van Boekerij ook wilde lezen. Vandaag lees je mijn recensie van Water!

Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren. Als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is – en gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. Tegen wil en dank raakt Kaye verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken. Voor hen is ze slechts een pion in een strijd die haar dood zou kunnen worden. Kaye is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, en roept de hulp in van een mythisch waterwezen. Maar in het land van de Faeries heeft alles een prijs.

Ik weet niet wat het is met de eerste boeken in de serie van Holly Black, maar ook hier moest ik heel erg inkomen. De eerste 60 pagina’s vond ik echt ronduit saai, dus ik ben tussendoor eerst een ander boek gaan lezen. Maar ik was stiekem ook wel heel erg nieuwsgierig, dus ik zette deze keer wel bijna direct door en daar heb ik geen spijt van! Na ongeveer 100 pagina’s wordt het echt tof en vond ik het moeilijk om ‘m weg te leggen.

Ik dook met liefde opnieuw in de wereld van de Faeries, ondanks dat mijn favoriete personages van de andere serie geen rol zouden spelen. Wel kwam de naam Roiben me heel erg bekend voor, dus ik heb zo’n idee dat hij ook in De wrede prins  en de andere boeken een rol speelt (can someone please tell me that?). Hoewel ik in het begin een beetje moeite had met Kaye, maar toen ik eenmaal echt in het boek zat vond ik Kaye en Roiben echt heel erg tof!

Als je de serie van De wrede prins hebt gelezen, dan weet je dat Holly Black geen standaard ontluikende romance op papier zet. Dat is in Water niet anders. De relatie tussen Kaye en Roiben wordt absoluut niet op een standaard manier opgebouwd, maar is wel enorm verslavend. Ik kijk daarom enorm uit naar het volgende deel!

Ook met Water duurde het even voordat ik er in zat, maar daarna was het wederom een feestje! Holly Black weet hoe ze een goed en sterk verhaal neer moet zetten. Laat het vervolg maar komen, hoor!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Water ♥ Auteur: Holly Black ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 299 ♥ ISBN: 9789022593523 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.