De hemel vol sterren – Dani Atkins

De boeken van Dani Atkins verschijnen altijd direct op mijn TBR zodra ze worden aangekondigd. Dat was met De hemel vol sterren niet anders. Het boek verscheen eind vorige maand en je leest vandaag mijn recensie! Lees je mee?

Alex, Lisa en hun jonge zoon Connor vormen een gelukkig gezin. Maar dan komt Lisa om bij een treinongeluk en Alex is kapot van het verlies. In zijn verdriet weet hij niet hoe hij er moet zijn voor de zesjarige Connor.
Dan ontmoet Alex vier mensen die Lisa nooit hebben ontmoet, maar wier levens ingrijpend zijn veranderd door haar dood. Als Alex hun verhalen hoort, begint hij te beseffen dat het nog niet te laat is voor hem en Connor om elkaar terug te vinden…

Dani Atkins staat er natuurlijk om bekend dat ze enorm emotionele en hartverscheurende verhalen schrijft. Dat is in principe met Een hemel vol sterren niet anders. Zoals je in de flaptekst kunt lezen is het een heftig onderwerp, zeker als er ook nog een klein jongetje inzit dat zijn moeder opeens verliest. Het was dan ook geen bijster slim idee om dit boek mee te nemen in de trein, want tijdens de eerste 70 pagina’s had ik al drie keer een enorme brok in mijn keel en kon ik niet zomaar verder lezen zonder te huilen (en in de trein is dat geen goed idee).

Maar in het midden verdween de vaart compleet uit het verhaal. Er gebeurt weinig, het hele verhaal kabbelt een beetje voort en het is eigenlijk een beetje saai. Dat gedeelte is ook een stuk minder emotioneel (gelukkig maar, want ik had ook nog een terugweg van 1,5 uur haha), maar dat zorgde er wel direct voor dat het verhaal ook een beetje inzakte. Ik vond het wel tof om te lezen dat je het boek vanuit twee compleet verschillende personages leest, en wiens levens heel erg mooi met elkaar verweven worden.

Het einde was mooi, misschien een klein beetje dramatisch en een tikkie onverwacht, maar het paste wel goed bij het heel verhaal. Een hemel vol sterren is met recht weer een Dani Atkins, maar voor mij wel wat minder indrukwekkend dan haar voorgaande boeken. De auteur heeft de onderwerpen heel goed uitgewerkt en de personages met veel zorg neergezet, maar zeker in het midden miste er voor mij net teveel om van begin tot einde helemaal verslaafd te blijven.

Wederom een mooie, emotionele roman. Fans van Dani Atkins kunnen weer ademhalen nu ze een nieuw boek van haar in hun handen hebben. Maar je bent gewaarschuwd, zorg zeker dat je tissues bij de eerste hoofdstukken hebt (en lees ‘m zeker niet in het openbaar)!

Heb jij al eens een boek van Dani Atkins gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De hemel vol sterren ♥ Auteur: Dani Atkins ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 383 ♥ ISBN: 9789026160929 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel de Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.