Shadows – Jennifer L. Armentrout

Hoewel ik niet elk deel even goed vond, is de Lux-serie wel een van mijn favoriete YA-series. Wie houdt er nou niet van Daemon? Naast de vijfdelige serie over Daemon en Katy is er ook een novella verschenen, een prequel over Daemons broer Dawson en zijn vriendin Bethany. Ik had er heel veel goede verhalen over gehoord en begon al vrij snel toen ‘ie binnenkwam. Vandaag lees je wat ik van het verhaal vond van Dawson en Beth!

Bethany leidt het leven van een heel normaal Amerikaans meisje en dat wil ze graag zo houden. Maar als Dawson op haar school verschijnt, vindt ze het ineens niet meer zo erg om alles op z’n kop te zetten. Wie had ooit gedacht dat er zulke knappe jongens rondliepen in West Virginia? Nou is dat ook niet waar Dawson vandaan komt. Dawson is… niet van deze wereld. En net zomin als Bethany had verwacht dat ze ooit op haar school een jongen als hij zou ontmoeten, had hij verwacht dat hij op aarde zo hard voor een meisje zou vallen. Toch is dat precies wat er gebeurt.

LET OP: Deze recensie kan spoilers bevatten als je de complete Lux-serie nog niet hebt gelezen!

Tijdens het lezen van de oorspronkelijke serie vond ik Bethany al niet zo’n heel erg leuk personage. Ik had niet zoveel met haar en ze kreeg ook niet echt diepgang in de boeken. Ik hoopte dat het in ‘haar’ eigen boek wel het geval zou zijn, maar helaas. Ik vond haar behoorlijk ongeloofwaardig en eigenlijk een beetje een zeur, een zielig meisje vooral.

Daarnaast vond ik Dawson ook best wel een watje, een dertien in een dozijn, ondanks zijn knappe uiterlijk. Juist dat felle, sarcastische van Daemon maakt de hele Lux-serie echt een feestje. De combinatie van deze twee personages zorgde ervoor dat ik – zelfs met slechts 207 pagina’s – echt compleet niet in het verhaal kwam en het echt dagen duurde voordat ik ‘m uit had. Jammer!

Op zich is het een fijne toevoeging aan de serie. Je krijgt net wat meer achtergrondinformatie wat er nu precies is gebeurd voordat Bethany en Dawson zijn ontvoerd, maar de romantische sfeer kwam gewoon niet op mij over. Het pakte me niet zoals ik had gehoopt. Hartverscheurend en romantisch, zoals bijvoorbeeld Lisa van leavenostorybehind.nl schreef, zo heb ik absoluut niet ervaren helaas!

Helaas is Shadows voor mij geen must read gebleken. Op sommige momenten heb ik me er echt doorheen moeten ploeteren. Ik kreeg geen band met de hoofdpersonen en daardoor was het voor mij geen ‘deze mag je niet missen’-toevoeging aan de serie. Mocht je wel benieuwd zijn naar het verhaal van Dawson en je bent fan van de Lux-serie dan mag je deze natuurlijk niet overslaan!

Ben jij al begonnen in de Lux-serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Shadows ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 207 ♥ ISBN: 9789401915977 ♥ Waardering: ***

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.