Zomer – Lis Lucassen

Je kunt met een gerust hart zeggen dat New Adult mijn favoriete genre is. Hoe graag ik een young adult, thriller of ander feelgoodboek ook lees, NA blijft mijn favoriet. Die boeken kan ik altijd, en dan ook altijd, lezen. Leesdip? Hele grote kans dat een NA mij uit m’n dipje trekt. Echter lees ik zelden NA’s van Nederlandse bodem. Nu zijn er dat ook niet extreem veel, maar die laat ik vaak wel links liggen. Afgelopen herfst las ik Razend, een NA van de Nederlandse Lis Lucassen. En ik was behoorlijk blij verrast. Morgen verschijnt alweer het 3e boek van Lis in dit genre, dus vandaag lees je mijn recensie van Zomer. 

De wereld lag aan Audrey’s voeten, maar de druk bleek te groot en ze moest gedwongen afscheid nemen van haar zangcarrière. Nu vier jaar later is het tijd voor een comeback. Alleen is Audrey het vertrouwen in zichzelf kwijt. Iedere noot die ze zingt, voelt als bedrog en de meeste tijd kan ze alleen optreden als ze pillen heeft geslikt en amper doorheeft dat ze bestaat. Wanneer ze Alec ontmoet, maakt hij er geen geheim van compleet voor haar te willen gaan. Maar alleen als zij bereid is zichzelf helemaal aan hem te geven.
Alec is vastbesloten zijn leven op de rails te houden nu hij weer op vrije voeten is. Maar op een fatale avond knalt alles kapot wat hij zo zorgvuldig heeft opgebouwd. Samen met Audrey slaat hij op de vlucht, maar hun reis wordt veel meer dan ze voor ogen hadden.

Het eerste boek van Lis, Hitte, vond ik niet heel bijzonder. Razend werd al beter en Zomer vond ik zelfs nog beter! Lis Lucassen (a.ka. Olga Hoekstra) heeft in haar NA-reeks een hele groei doorgemaakt en mocht Zomer het laatste deel zijn, dan is dat een hele goede afsluiter geweest. Lis is steeds beter geworden en weet beter de aantrekkingskracht en mooie personages neer te zetten.

In de gemiddelde NA heb je vaak te maken met twee cliché-personages. Zomer heeft dat juist helemaal niet. Natuurlijk, Alec en Audrey hebben geen extreem fijne jeugd gehad en ze hebben ‘wat’ problemen, maar verder zijn ze allebei nieuw en verfrissend. Het hele circus rondom de talentenjacht van Audrey was leuk om te lezen, ondanks dat het allemaal een beetje te Nederlands was. Desondanks heeft Lis zich weten te onderscheiden van andere NA’s met deze originele personages.

Alec heeft daarentegen misschien iets te veel meegemaakt om nog echt geloofwaardig te blijven. Zijn trieste gebeurtenissen uit het verleden blijven maar opstapelen en dat was op een gegeven moment gewoon too much. Ik snap waarom de auteur zoveel bij Alec op zijn bordje heeft neergelegd, maar persoonlijk had het ook met minder drama gekund. Maar goed, Zomer is en blijft een NA dus een beetje drama is natuurlijk nooit verkeerd… 😉

Het boek is absoluut een NA, maar wel een mildere variant. De kenmerken die een standaard NA heeft, zoals drama, jong volwassenen en behoorlijk veel aantrekkingskracht zijn zeker aanwezig. Alleen de hoeveelheid erotiek blijft laag. Pas op het eind springen de vonken pas echt van de bladzijdes. Het is zeker geen gebrek, enkel wat ‘braver’.

Ik denk dat je dit derde deel heel goed kunt samenvatten als een fijn verhaal met lieve, verfrissende personages en natuurlijk het zonnige Ibiza. Ben je op zoek naar een ontspannend boek waarbij je eventjes helemaal niet hoeft na te denken? Neem Zomer, het zal je niet teleurstellen. Vanaf morgen ligt Zomer in de webwinkels. 

Lees jij wel eens Nederlandse NA’s?

Liefs,
Marleen

Titel: Zomer ♥ Auteur: Lis Lucassen ♥ Uitgeverij: Storm Publishers
Aantal pagina’s: 203 ♥ ISBN: 9789492098160 ♥ Waardering: ****
Ik wil uitgeverij Storm Publishers bedanken voor het recensie-exemplaar

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.