Reading Challenge 2017 – Update #1

En toen zaten we in april. De eerste drie maanden van het jaar zijn, vooral op het gebied van boeken, voorbij gevlogen dus hoog tijd voor een update wat betreft mijn Reading Challenges van dit jaar. In januari deelde ik mijn plannen en welke challenges ik allemaal ben aangegaan. In de eerste drie maanden van 2017 heb ik al heel wat boeken gelezen. Nu maar eens zien hoe het met de rest van de uitdagingen gaat. Kijk je mee? 

Hebban/Goodreads Reading Challenge 2017
Aan het begin van het jaar stelde ik mijn reading challenge op Hebban en Goodreads op 120 boeken. Vorig jaar stond mijn challenge op 100 en ik ging eroverheen met 117 boeken. Hierbij telde ik de boeken die ik herlas niet mee, dus vorig jaar heb ik met gemak 120 boeken gelezen. Dit jaar tel ik boeken die ik herlees wel mee, dus ik ben er niet bang voor dat het niet gaat lukken. Op 2 april stond ik op 30 boeken, dus precies op 25%! Ik loop perfect op schema, dus ik ga lekker verder met lezen. Benieuwd welke boeken ik dit jaar al heb gelezen? Een overzichtje vind je hier.

Hebban doet daarnaast nog een extra challenge, namelijk de Landenchallenge. Hier doe ik niet echt actief aan mee, maar ik vink wel landen af waar ik een boek van heb gelezen. Ik denk ook niet dat ik deze challenge zal afronden, maar dat hoeft ook niet perse. Op dit moment ben ik in 5 landen ‘geweest’ dus wat lezen betreft ben ik misschien toch niet zo’n wereldreiziger. 😉

Mijn eigen reading challenge
Samen met mijn beste vriendin doen we ook een reading challenge. Ik kan je verklappen dat zij nog niet zo hard loopt, ha! Zelf heb ik wel wat categorieën afgestreept. Ik ben er tot nu toe nog niet extreem actief mee bezig, omdat ik vooral boeken heb liggen die ik moet of heel graag wilde lezen dus die passen niet altijd bij een categorie. Toch heb ik al wel heel wat titels opgeschreven die er wel bij passen dus ik hoop dat ik deze challenge kan volbrengen. Gelukkig heb ik nog even, ha!

  • A book about food: Harteloos van Marissa Meyer. Met al die gebakjes van Catherine past dit boek hier natuurlijk perfect!
  • A book based on a fairytale: Kun je hier al raden welk boek het is? Cinder natuurlijk! 🙂 Het welbekende Assepoester in een heel nieuw jasje!
  • A book involving travel: Oké, het gaat hier niet helemaal om reizen, maar de auteur ging wel voor een hele lange periode naar New York, dus New York in 40 dates past hier wel, vind ik.
  • A book set in Europe: Veel boeken die ik lees spelen zich af in Europa (vooral Nederland), dus ik heb mijn best gedaan om een boek te kiezen die zich in een ander land afspeelt. Dat is uiteindelijk Duitsland geworden met Zout van de zee.
  • A book translated from another language: De meeste boeken die ik lees zijn vertaald uit het Engels, dus ik had besloten om die niet mee te tellen. Vorige maand las ik Phobos en die is geschreven door de Franse Victor Dixen. Perfect voor deze challenge dus!
  • A book with a one word title: Voor de challenge koos ik voor Ragdoll van Daniel Cole.

Shelf control challenge
Oké, ik durf het dus bijna niet te zeggen maar mijn Shelf Control Challenge gaat echt rampzalig. In januari ging het echt goed en ik had al snel 6 boeken afgestreept. Maar toen ging het mis. Ik heb in maart geen enkel boek uit eigen kast gelezen en alleen maar nieuwe boeken of exemplaren van de bibliotheek gelezen. Ik ben bang dat april niet veel beter wordt, dus hopelijk doet mei en natuurlijk de naderende zomer wonderen.

Deze boeken heb ik op dit moment afgestreept:

De komende tijd hoop ik in ieder geval Dans voor mij, Rosie zegt ja, Rebel (ja, allebei) en Tienduizend hemels boven jou te lezen. De complete lijst lees je hier.

Extra challenge: Blossom Books Reading Challenge 2017
In samenwerking met Hebban organiseert Blossom Books dit jaar een reading challenge waarbij ze om de maand een boek uit hun fonds selecteren. Meer informatie vind je hier. Het eerste boek was Cinder en dat boek heb ik al gelezen. Het maart/april boek is De voordelen van een onbeantwoorde liefde en dat boek wil ik ook nog heel graag lezen dus ik ben benieuwd. Ik denk dat dit de makkelijkste challenge wordt want Blossom Books geeft zulke gave boeken uit! ♥

Hoe gaat het met jou reading challenges?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. De landenchallenge heb ik moeten laten schieten. Het idee vond ik heel leuk maar ik struikelde zo een leesdip in. Het waren ook teveel boeken die buiten mijn straatje vielen. Toevallig heb ik gisteren mijn Goodreads dus ook flink op de schop genomen.
    Verder lig ik nog wel op schema om mijn honderd boeken te kunnen lezen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.