Silber: Het eerste boek der dromen – Kerstin Gier

Op de boekenmarkt afgelopen augustus kocht ik twee boeken op de Blossom Books stand: Silber en de nieuwe druk van Ik geef je de zon. Ik kocht ze allebei voornamelijk om de cover (oké, ik was ook benieuwd naar beide verhalen). Ik kocht ze, zette ze heel blij in mijn kast, maar las ze niet. Tot vorige week. Het is tenslotte nog steeds januari en ik wilde al mijn ongelezen Blossom Books boeken deze maand lezen. Helaas is dat net niet helemaal gelukt, maar Silber las ik wel. Vandaag vertel ik je wat ik van het boek vond. 

Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl… Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…

Wist je dat Blossom Books de hele Silber-serie in een nieuw jasje heeft gestoken? Dat is ook de reden dat ik dit boek überhaupt ben gaan lezen. De eerste cover trok mij nooit en ook het verhaal klonk niet heel interessant. Ik vond de eerste covers behoorlijk jeugdig en ik werd er dus zeker niet door aan getrokken om de serie te gaan lezen. De nieuwe covers hebben nog steeds wel iets kinderlijks, maar ook heel mysterieus en toch ook weer vrolijk. Nu vind ik de covers echt fantastisch! Alleen al daarom zou ik de boeken in mijn kast willen hebben.

Maar goed, het verhaal. Het boek gaat over Liv die nadat ze verhuisd is raar begint te dromen over jongens die ook daadwerkelijk bestaan. Het hele idee achter de dromen en dat je bij elkaar ‘op visite’ kunt gaan in je dromen vond ik ontzettend leuk bedacht. Kerstin Gier heeft met de Silber-trilogie een hele originele serie geschreven. Ik heb zoiets in ieder geval nog niet gelezen en vond het heerlijk om me voor een paar uurtjes in de dromenwereld te begeven. De manier waarop Kerstin Gier alles heeft vormgegeven zag ik zo voor me en maakte het een niet zo’n grote ‘ver-van-mijn-bed-show’.

Liv is een heerlijk personage met leuke humor en een lekker nerdy karakter. Ik heb regelmatig met een grote glimlach zitten lezen en heb Liv echt mijn hart gesloten. Ze krijgt te maken met 4 hele knappe jongens, die heel goed en duidelijk beschreven zijn, en dat is dus ook helemaal niet erg om te lezen. Ondanks de leeftijd van de personages (ca. 15 en 16 jaar) ontwikkel je tijdens het lezen verschillende crushes voor onder andere Henry en Grayson. ♥

Het hele idee achter de dromen vond ik – zoals gezegd – heel origineel en het was erg leuk om samen met Liv de dromenwereld te ontdekken. Wat ik een beetje jammer vond is het hele verhaal met de demonen (om spoilers te vermijden zal ik hier niet verder over uitweiden). Dit was behoorlijk vergezocht en vooral heel ongeloofwaardig. Het deed afbreuk aan de toffe dromen en zorgde ervoor dat ik nog even twijfelde tussen 3 en 4 sterren.

De reden dat ik deze boeken niet eerder had opgepakt waren de kinderlijke covers. Na het lezen van het eerste deel moet ik toegeven dat deze covers op zich wel heel goed bij het verhaal passen. De personages zijn nog relatief jong en het verhaal wordt hier een stuk jeugdiger door. Met mijn 21 jaar vond ik het op bepaalde stukken een beetje kinderachtig, maar dit deed niets af aan het leesplezier. Ik denk dat wanneer ik het boek in het begin van mijn ontdekkingsreis van YA had gelezen ik nog meer plezier aan het lezen had beleefd.

Silber is een boek dat voor heel wat uurtjes leesplezier zorgt. Het speelt zich af in een originele setting met leuke, lieve en nerdy personages. Het is geen hoogstandje, maar zeker voor de jongere lezers is dit een heel geschikt boek! Ik wil de vervolgen zeker een keer lezen, maar ik zal niet direct naar de boekwinkel rennen. Mocht ik ergens deel 2 en deel 3 (in de nieuwe cover uiteraard) goedkoop op de kop kunnen tikken, voeg ik ze zeker toe aan mijn verzameling!

Ken jij de Silber-trilogie al?

Liefs,
Marleen

Titel: Silber ♥ Auteur: Kerstin Gier ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 331 ♥ ISBN: 9789020632644 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.