De leukste badass fictieve personages

Op maandag 8 maart was het weer International Woman Day. Ik ben heel erg goed met plannen, maar dit soort dagen en thema’s op tijd verwerken is niet zo aan mij besteed. Dus daarom verschijnt vandaag – ruim een week later – een lijstje met boeken online waarin een bad ass persoon de hoofdrol heeft. Leuk voor je TBR!

Eerst even een kort berichtje: elke vrouw is badass. Fictief of in het echt. Maar onderstaande personages sprongen er voor mij uit, die echt die extra dosis badass hadden en dat ze me ook om die reden bij zijn gebleven.

Milly uit Van slag van Meghan Quinn
Recent heb ik het tweede boek van Meghan Quinn bij Volt gelezen en ik ben gelijk verliefd geworden op Milly. Hoewel het mannelijke hoofdpersonage ook geen verkeerde is, werd dit boek compleet gevormd door bad ass Milly. Ze deed me heel erg denken aan Hannah uit De dealvan Elle Kennedy. Milly is stoer, soms een beetje verlegen, maar weet precies wat ze wil. Love her!

Hannah uit De deal van Elle Kennedy
Ik schreef het hierboven al, maar Hannah uit De deal hoort ook absoluut in dit rijtje thuis. Hannah en Garrett waren mijn eerste kennismaking met Elle Kennedy, en wat voor kennismaking. Dit boek heeft sowieso een speciaal plekje in mijn hart, want ik ‘m samen gelezen met Janneke en besproken in Amsterdam (zo gezellig!). Maar in mijn recensie noemde ik Hannah al badass in het kwadraat en daar blijf ik bij!

Abigail uit Marathons en mokkataart van Susan Muskee
Vorige week las ik het derde deel in de Liefde natuurlijk serie van Susan Muskee en toen ik over Abigail las wist ik dat zij ook hoort in dit rijtje. Sowieso ben je badass als je voor je lol een marathon loopt, maar de manier waarop zij zich inzet voor de verbouwing van de sportscholen. Love it! Zij is tot nu toe mijn favoriete personages uit de serie, zelfs met haar ‘gekke’ hobby! 😉

Abby uit Onbreekbaarvan Lisette Jonkman
Elk vrouwelijk personage dat Lisette Jonkman op papier zet heeft wel een dosis badass in haar zitten, maar ik ben het meest verliefd op Abby. Zij is ad rem, gaat voor wat ze wil, maar heeft ook haar onzekerheden die ze (niet altijd) toont. Mocht je nog niet begonnen zijn aan deze serie, snel doen hoor!

Sawyer uit Feel Againvan Mona Kasten
Tot nu toe is Feel Again mijn favoriete deel in de Again-serie van Mona Kasten en een reden daarvoor is Saywer. De auteur heeft sowieso haar achtergrondverhaal heel erg uitgewerkt. Het is bijna onmogelijk om niet van haar te houden!

Eloise uit De hand van de gravin van Julia Quinn
Heb jij de Bridgerton serie al gezien op Netflix? Grote kans dat je fan bent geworden van de 5e telg van de familie: Eloise. Zij is fantastisch en ik kon dan ook niet wachten om haar verhaal te lezen. In De hand van de gravin lees je wat er achter het sarcastische pantser van deze badass schuilt en geloof me: dat wil je lezen!

Pip uit Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson
Als laatste een wat jongere badass, namelijk de zeventienjarige Pip uit Moordgids voor lieve meisjes en Lief meisje, kwaad bloed van Holly Jackson. Vooral in het eerste deel vond ik haar heerlijk, ze is gevat, slim en heel nieuwsgierig. Ik denk dat we allemaal af en toe wel een beetje Pip in ons leven kunnen gebruiken.

Welk fictief personage vind jij badass? Heb je nog toffe leestips?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.