De emancipatie van de verborgen pareltjes

Afgelopen maandag verscheen er een ontzettend leuk artikel op de blog van Vivian over verborgen pareltjes. Ik vond haar column erg leuk om te lezen en tijdens het lezen kwam er gelijk wat boeken in mij op die absoluut meer pareltjes verdienen. Vivian schreef dat het soms fijn is om boeken meer ‘voor jezelf’ te houden, maar jouw favoriete boeken moeten eigenlijk ook door de hele wereld gelezen worden, toch? Vandaag deel ik 3 verborgen pareltjes die veel meer aandacht verdienen. 

Prachtige rampspoed
Allereerst een van de prachtigste boeken die ik gelezen heb, Prachtige rampspoed van Jamie McGuire. Dit boek is alweer een paar jaar oud, maar heeft eigenlijk nooit de aandacht gekregen dat het verdiend. Nadat de Vijftig tinten boeken immens populair werden, verschenen er steeds meer erotische fictie op de markt. Prachtige rampspoed was er hier een van. Maar ondanks dat de personages in dit boek niet vies zijn van seks, behoort dit boek naar mijn mening niet onder het genre van erotisch fictie. Dit boek is wat mij betreft echt een prachtige New Adult en past perfect op een boekenplank naast Colleen Hoover en Jennifer L. Armentrout (en al die andere geweldige NA-auteurs). Het gebrek aan populariteit valt hier dus ook te wijten aan het verkeerde stickertje dat hier is opgeplakt en omdat het boek waarschijnlijk op het moment van verschijning is ondergesneeuwd door al die andere erotische boeken. Erg jammer, want dit boek is echt een ware must readHeb jij dit boek al gelezen?

Eerste steen rechts
Ik moet eerlijk bekennen dat het nog niet heel lang geleden is dat ik dit boek heb gelezen. Het boek heeft wel jaren in mijn kast gestaan en ik snap eigenlijk nog steeds niet waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik het boek erbij pakte! Eerste steen rechts van Darynda Jones is echt een prachtige combinatie van chicklit, fantasy en crime. In dit boek kan Charley, een badass personage, met geesten praten en op deze manier lost ze allerlei moorden op. Het idee is tof, maar de uitwerking is beter. Charley is echt een heerlijk personage waar je geen genoeg van kunt krijgen. Dit boek verscheen in 2012 en het vervolg, Tweede steen links, verscheen een jaar later. Het boek heeft volgens mij erg weinig aandacht gekregen (anders had ik de boeken wel eerder gelezen), en ik kocht ze ook pas op het Boekenfestijn. Het gebrek aan fans heeft er ook voor gezorgd dat vervolgdelen van deze serie niet vertaald zijn, helaas! De leeftijd van Charley past niet echt bij het Young Adult genre en het fantasie gedeelte hoort niet helemaal thuis in de New Adult wereld, maar anders zou dit boek zo onder een van deze genres kunnen vallen! Echt twee aanraders!img_3786

Gebroken onschuld
Dit boek is denk ik wel een boek waar je van moet houden, maar daarentegen ook weer een boek dat iedereen gelezen moet hebben omdat het zo’n heftig en schokkend onderwerp heeft. In Gebroken onschuld van Corban Addison worden twee meisjes na de tsunami in december 2004 verkocht en verhandeld als prostituees. Over dit onderwerp lees je niet heel veel over, maar gebeurt wel dagelijks in de wereld. Dit boek is zo hartverscheurend, maar tegelijkertijd ook zo prachtig. De liefde en de hoop van de twee zussen is zo mooi om te lezen, je kunt dit alleen zelf ervaren door dit boek op te pakken. Het boek is helaas (net als bovenstaande boeken) niet meer te verkrijgen via de normale boekhandel, maar het is het zeker waard om wat moeite voor te doen! Afgelopen september kocht ik een tweede boek van deze auteur op het Boekenfestijn en ik kan niet wachten om te ontdekken of dit boek net zo goed is als Gebroken onschuld.

Welke verborgen pareltjes heb jij die echt meer aandacht verdienen?

Liefs,
Marleen

Noot: ‘Emancipatie van verborgen pareltjes’ is een begrip van Vivians blog, The Book Review. Lees haar column nog een keer hier!

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Wat leuk dat je zo geïnspireerd bent door mijn column! Je hebt er ook een mooi lijstje van gemaakt, ik ga Prachtige Rampspoed eens even opzoeken. Dankjewel voor het linkje ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.