Tunnel van botten – V.E. Schwab

Vorig jaar las ik Stad vol geesten, een middle grade boek van V.E. Schwab dat ik uiteindelijk toch verrassend tof vond. Inmiddels is het tweede boek in de serie over Cassidy en Jacob verschenen en ik kreeg een verrassingsexemplaar. Vandaag lees je mijn recensie! 

Problemen achtervolgen Cassidy, nu nog meer dan normaal. Het televisieprogramma van haar ouders brengt haar naar de spookachtigste steden over heel de wereld, en nu is ze met Jacob in Parijs. Maar ook al is het heerlijk om croissants te eten onder de Eiffeltoren, in de griezelige catacomben spookt het daadwerkelijk.

Wanneer Cassidy per ongeluk een gevaarlijke en sterke geest wakker maakt, moet ze de hulp inschakelen van oude en nieuwe vrienden om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen. Maar de tijd tikt door en de geest wordt steeds sterker. En als Cassidy’s missie faalt, zal hij Parijs voor eeuwig teisteren…

Ik schreef in mijn recensie van Stad vol geesten al dat ik met verkeerde verwachtingen dat boek in was gegaan, ik had namelijk niet verwacht dat het voor jongere lezers bedoeld was. Toen ik in Tunnel van botten begon was ik hier iets beter op voorbereid, dus mijn leeservaring was heel anders dan bij het eerste deel. En hoewel ik echt door het verhaal heen vloog, merkte ik tijdens het lezen ook wel dat ik de schrijfstijl toch echt wel te simpel vind. Ik ben middle grade boeken echt wel ontgroeid en ze zijn gewoon niet meer mijn cup of tea. Maaar… dit is wel echt een serie die perfect is voor jongere lezers die houden van spannende, griezelige boeken die zich ook nog eens afspelen op een toffe plek.

Want ook in dit boek zit de sfeer er weer enorm goed in. Het voelt alsof je zelf in Parijs (of eigen onder Parijs loopt) en Schwab weet bizar goed de vibe neer te zetten. Het is daadwerkelijk griezelig en na het lezen van dit boek denk je wel drie keer na voordat je zelf gaat dwalen in de catacomben in Parijs. De auteur heeft met deze serie echt de steden perfect op papier neer weten te pennen. De schrijfstijl is zoals we van haar gewend zijn vlot en het verhaal borduurt zich mooi voort op het eerste deel.

Zo wordt de situatie rondom Jacob wat spannender en ik ben heel benieuwd hoe dit zich verder zal ontwikkelen. Dit verhaal is een tikkeltje duisterder dan het eerste boek en ik kan niet wachten om te ontdekken welke richting Schwab opgaat in andere boeken van Cassidy en Jacob. Ondanks de leeftijdsgroep ben ik dus toch wel een beetje fan 😉

Een heerlijk boek voor wat jongere lezers en extra fijne bonus dat het natuurlijk een prachtige editie is! 😉

Heb jij deze serie al ontdekt? En lees je wel eens boeken voor een jongere doelgroep?

Liefs,
Marleen

Titel: Tunnel van botten ♥ Auteur: V.E. Schwab ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 272 ♥ ISBN: 9789022599709 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.