Wanneer kun je beginnen? – Beck Dorey-Stein

Een van de boeken waar ik in september naar uitkeek was Wanneer kun je beginnen? van Beck Dorey-Stein. Dit non-fictie boek verscheen bij Boekerij en zou zich afspelen in het Witte Huis tijdens het termijn van President Obama. Ik ben dol op de Amerikaanse politiek en eigenlijk alles wat met het Witte Huis te maken heeft en ik moest dit boek gewoon lezen. Ik sprong dan ook een gat in de lucht dat ik dit boek als recensie-exemplaar mocht ontvangen en vandaag lees je of ik dit boek een aanrader vind, lees je mee?

Een modern, waargebeurd sprookje vol drama, liefde & vriendschap – maar dan in het beroemdste kantoor ter wereld!
Beck is 25 wanneer ze in 2012 per ongeluk in het Witte Huis belandt. Ze is net in Washington DC komen wonen en probeert zo goed en zo kwaad als het gaat rond te komen. Tot ze op een dag online een vacature vindt die – funny story – een vacature blijkt voor stenograaf in het Witte Huis. Van de een op de andere dag maakt ze onderdeel uit van het eliteteam dat de president overal volgt, met een vast plekje in Air Force One.

Het Witte Huis omvat een compleet nieuwe wereld vol glamour, drama, intriges en protocollen, maar het blijkt ook gewoon een kantoor, met leuke en minder leuke collega’s. Beck beschrijft hoe ze de hele entourage leert kennen van Barack Obama, vriendschappen sluit en ook nog eens verliefd wordt op de rechterhand van de president die, net als zij, al bezet is.

En yes, ik ben fan! Ik heb echt genoten van dit boek en het hele verhaal rondom the inner circle van Obama. Van te voren was ik – ondanks dat ik echt nieuwsgierig was naar het verhaal – een beetje bang dat het verhaal soms langdradig of saai zou worden, maar je vliegt er grotendeels echt doorheen. Het verhaal van Beck speelt zich af tijdens de laatste vijf jaar van het presidentschap van Obama en op een gegeven moment wordt het wel allemaal een beetje hetzelfde. Iets na de helft verdween dan ook een klein beetje de vaart uit het verhaal, maar dat deed eigenlijk niet veel af aan mijn leesplezier. Nog steeds genoot ik van de avonturen die je meemaakt in de Air Force One, in de West Wing en tijdens emotionele en heftige gebeurtenissen die de geschiedenisboeken ingaan. Af en toe komen er begrippen in voor die je niet altijd begrijpt, waarschijnlijk omdat je zelf geen Amerikaan(se) bent, maar verder is het echt een feestje om te lezen.

DC is het meisje dat nooit vloekt en altijd volledig is opgemaakt, de gozer die in het weekend een brunch reserveert voor zichzelf en tien van zijn beste matties en denkt een fooi van vijftien procent helemaal je van het is.

En wauw, Beck kan echt heel erg goed schrijven. Ze schrijft beeldend, vol emotie en vooral heel erg levendig. Ik vond het fantastisch hoe ze echt alles op papier heeft weten te krijgen, een stukje geschiedenis presenteert, maar het tegelijkertijd als een roman laat zijn. Ik heb regelmatig met een grote grijns gelezen en zoveel bijgeleerd. Vanuit The Oval zelf krijg je een prachtig kijkje in de keuken en zie je zoveel meer dan je normaal in het nieuws ziet of bijvoorbeeld in een tv-serie. Je krijgt te zien hoe het daadwerkelijk is om altijd maar op reis te zijn met de machtigste man ter wereld en dat je vrienden maakt die in hetzelfde schuitje zitten.

Dit boek staat vol met bijzondere quotes en teksten die ik het liefst allemaal wilde arceren en opslaan, maar eigenlijk moet je dit boek gewoon zelf lezen. Je krijgt een stukje geschiedenis mee uit een heel bijzonder perspectief verteld en ontwikkelt een groot respect voor Obama, maar ook zeker voor alle mensen eromheen die het eigenlijk allemaal mogelijk maken. Ja, ik vond het echt fantastisch om dit te lezen en ik kan niet wachten om nog meer boeken van deze vrouw te lezen.

Wanneer kun je beginnen? heeft me absoluut niet teleurgesteld en ik heb zo ontzettend genoten van de verhalen en de schrijfstijl van Beck. Ook als je eigenlijk geen non-fictie leest kan ik je dit boek alsnog van harte aanbevelen, want het leest als een roman. Een roman met een hele grote kern van waarheid. 😉

Zou jij graag dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Wanneer kun je beginnen? ♥ Auteur: Beck Dorey-Stein ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 382 ♥ ISBN: 9789022583678 ♥ Waardering:****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.