Non-fictie aanraders op Kobo Plus

Zoals je wellicht weet ben ik fan van Kobo Plus. Het aanbod wordt steeds beter en beter en ik deel regelmatig hier op de blog een lijstje met fijne aanraders, zodat je precies weet welke boeken je kunt lezen met Kobo Plus. Een lijstje met non-fictie boeken ontbrak nog, terwijl er wel heel veel toffe titels online staan! Komen ze!

Japan in honderd kleine stukjes – Paulien Cornelisse
In het nieuwe boek van Paulien Cornelisse neemt ze ons mee aan de hand van 100 korte stukjes naar Japan. Paulien is fan van het land en de fascinatie voor dit bijzondere land spat van alle pagina’s. Het boekje is dun, dus perfect voor tussendoor en laat perfect zien hoe Japan is. Van tekstjes over de taal en geschiedenis, tot grappige feitjes, Japan in honderd kleine stukjes heeft het allemaal! Dit boek is perfect als je meer over Japan wilt leren, als je Japan een fascinerend land vindt, als je Pauliens eerdere boeken tof vindt of als je op zoek bent naar een boekje voor tussendoor met veel humor. Gegarandeerd leesplezier!
Waardering: ****

Focus AAN/UIT van Mark Tigchelaar
Vorige maand kon je in de 7eeditie van mini-recensies al lezen dat ik echt verrast was door Focus AAN/UIT. Het boek is een fijne en handige gids die je helpt om beter te focussen en productiever aan het werk te gaan en blijven. Er worden veel praktische tips gegeven die je eigenlijk gelijk kunt toepassen. Het boek is vooral gericht op het kantoorleven, maar de meeste tips zijn ook prima toepasbaar in andere sectoren.
Waardering: **** 

Je bent jong en je krijgt wat van Monique van Loon
Een tijdje geleden las ik het prachtige non-fictie boek van Monique van Loon, haar verhaal over hoe het is om op je 28ede diagnose van baarmoederhalskanker te krijgen. De recensie verschijnt nog online, maar ik kan je alvast vertellen: dit boek wil je echt lezen. Het is heftig, emotioneel en goudeerlijk. Het is het eerste non-fictie boek waarbij ik heb gehuild en ook een van de weinige non-fictie boeken die ik 5 sterren heb gegeven. Lezen dus!
Waardering: *****

Dingen anders doen van Lianne Keemink
Vorig jaar werd ik al fan van de schrijfsels van Lianne Keemink toen ik haar boek Je moet bijna nietslas. Eerder dit jaar was Lianne terug met Dingen anders doenen ook dat was al zo’n fijne. In Dingen anders doenneemt ze je mee hoe je gewoontes kunt aanpakken en veranderen en dat doet ze door een heerlijk persoonlijk sausje. En tof, het boek is dus te lezen via Kobo Plus!
Waardering: ****

Echte vrouwen krijgen een kind – Liesbeth Smit
Dit boek is een van de meest indrukwekkende non fictie boeken die ik heb gelezen. In Echte vrouwen krijgen een kindneemt de auteur je mee in een wereld waar het helemaal niet zo normaal is om kinderen te krijgen. Met humor maar vooral eerlijkheid schetst ze verschillende situaties waarom iemand geen kinderen heeft. Het boek is confronterend, maar voor mij ook hele fijne bevestiging. Het boek is geschreven voor moeders als kinderloze vrouwen. Echt een enorme aanrader!
Waardering: *****

Nice girls don’t get the corner office – Lois Frankel
Ik las dit boek zelf vorig jaar toen ik net aan een kantoorbaan (mijn eerste) was begonnen en toen was het een fijn handboek met tips die ik nog steeds af en toe gebruik. Zelf vind ik Nice girls rule een fijne toevoeging (helaas niet op Kobo Plus), maar Nice girls don’t get the corner office is ook prima op zichzelf te lezen als je zelf een kantoorbaan hebt en wat fijne tips nodig hebt om verder te komen in je carrière.
Waardering: ****

Ik moet nog even kijken of ik kan van Liesbeth Smit
Nog een heel fijn boek van Liesbeth Smit en wederom enorm herkenbaar! In dit boek beschrijft Smit hoe het is om als introvert te zijn in een wereld voor extraverts. Vol met voorbeelden en opgedeeld in verschillende hoofdstukken is dit echt een enorme aanrader voor introverte mensen.
Waardering: ****

Druks van Francien Regelink
Voor mij is de wereld van AD(H)D en alles wat er bij mij komt kijken een mega ver-van-mijn-bed show. Vroeger werd gezegd dat je Alle Dagen (Heel) Druk bent en meer werd er niet over gezegd. Met Drukslaat Francien zien hoe het is om met AD(H)D om te gaan, hoe je leven eruit ziet en waar je tegen aan kunt lopen. De schrijfstijl is vlot en vol humor en leert je intussen ook heel erg veel. Ik denk dat dit een van die non-fictie toppers is die je op een fijne, laagdrempelige manier ontzettend veel leert en bijbrengt en daarom is dit echt een must read voor iedereen!
Waardering: **** 

Alles is onderhandelbaar – Meg Myers Morgan
Een fijn boek als je meer verdieping zoekt na het boek van hierboven. Hartstikke leuk die baan, maar hoe kom je nu verder? Hoe krijg je die salarisverhoging of maak je kans op die promotie? Aan de hand van 5 tips neemt de auteur je mee hoe je van alles in je leven voor elkaar kunt krijgen. Daarnaast houdt ze het niet enkel op de werkvloer, maar ook elders in je leven. Fijne handvatten en een goede stok achter de deur! Het boek is daarnaast heel persoonlijk en dat maakt het fijn leesbaar.
Waardering: ***,5

Welk boek wil jij nog graag lezen? Heb je nog aanraders voor non fictie boeken op Kobo Plus?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.