The Brightest Night – Jennifer L. Armentrout

Vandaag is het mijn beurt voor een bijdrage aan de blogtour van The Brightest Night. Twee maanden geleden las je mijn recensie van The Burning Shadow en daarin schreef ik al dat ik heel nieuwsgierig was naar het laatste deel. Vandaag vertel je alles wat ik van dit boek vind! Enne, vergeet ook geen kijkje te nemen bij de andere bloggers!

Evie moet in ‘The Brightest Night’ van Jennifer L. Armentrout leren accepteren dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. Een jaar geleden was Evie een heel normaal meisje met een heel normaal leven. Dat bleek een grote leugen nu ze eindelijk weet wie ze was en wat ze is. Evie weet dat ze haar krachten onder controle moet houden zodat ze niemand in gevaar brengt, ook Luc niet. Hij kent haar als de beste en zal alles doen om haar te beschermen: liegen, bedriegen én doden. Maar dan blijkt dat zelfs Luc niet alles weet…

Een van de grootste pluspunten in deze fantasy boeken van Jennifer L. Armentrout is toch wel de chemie tussen de hoofdpersonen. De aantrekkingskracht tussen Luc en Evie is buitenaards (see what I did there ;)) en zo enorm goed op papier gezet. Waar ik het tweede deel het (te) lang vond duren voordat er iets gebeurde tussen die twee hoeven we in The Brightest Night gelukkig niet al te lang te wachten. Daarnaast is Armentrout ook een van beste auteurs om levensechte karakters op papier te zetten. Wat ik erg tof vond aan dit deel is dat hierin goed naar voren komt dat Luc ook redelijk onzeker is en dat zorgde voor echt veel meer leesplezier.

Hoewel ik echt kan genieten van de boeken van Jennifer L. Armentrout en van sommige andere fantasy reeksen, ben ik eigenlijk helemaal niet zo’n fantasy-lezer. In dit derde deel komt de fantasy ook helemaal niet zo extreem veel naar voren. De relatie tussen Luc en Evie komt juist heel veel naar voren en daar hou ik echt van. Ik lees deze boeken dan vooral om de romance en daarmee heeft Jennifer L. Armentrout mij met The Brightest Night echt niet teleurgesteld. Maar ik denk dat de echte fans van fantasy een beetje van een koude kermis thuiskomen, want in dit deel staat de romance echt voorop.

The Brightest Night zou het derde en laatste deel in de serie zijn, maar het boek eindigt met zo’ n cliffhanger dat ik nooit meer een boek van Armentrout zou gaan lezen als dit echt daadwerkelijk het einde zou zijn. Mijn hart is echt een beetje gebroken en ik ben bang dat ik heel lang moet wachten voordat het weer een beetje is geheeld (pas als ik het vierde deel in mijn handen heb). Het einde is fantastisch als je van te voren weet dat er nog een vervolgdeel komt, maar voor mij kwam het als een te grote schok. Hoewel ik echt verliefd ben op de relatie tussen Luc en Evie had de serie nu wel afgelopen mogen zijn.

Ik heb absoluut genoten van dit derde deel, maar ben ook zwaar geschokt door het einde. Wat mij betreft had de serie hier mogen eindigen, maar stiekem vind ik het ook niet heel erg dat ik nog geen afscheid van Luc en Evie hoef te nemen. Ik hoop nu alleen maar dat er snel bekend wordt gemaakt wanneer een vervolgdeel komt!

Heb jij de Origin-serie van Jennifer L. Armentrout al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: The Brightest Night ♥ Auteur: Jennifer L. Armentrout ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 599 ♥ ISBN: 9789401915892 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Z&K!

Lees hier mijn recensies van de andere delen:
The Darkest Star (Origin #1)
The Burning Shadow (Origin #2)

Lees hier de recensies van de andere bloggers:
Banger SistersAwesome Book LoverThe Spine Breakers ♥ Linda Linae RectaMy Winged Books  Thrillers and moreBezeten boekenReviews & RosesLeesmee

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.