Hij die blijft – Roni Loren

Ik ben enorm fan van NA, het liefst zijn dat de enige boeken die ik lees. Oké, dat is niet helemaal waar, want het zou saai worden en er zijn ook andere toffe genres, maar het is definitely een favoriet genre. Zomer & Keuning is daarin wel een topper en nu zijn ze er met een toffe, mooie e-book only serie, Long Acre. Ik las het tweede deel en je leest vandaag mijn recensie!

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Rebecca wordt door de wereld gezien als een overlever, maar zo voelt ze zich niet. Ze kan de verschrikkelijke avond uit haar verleden niet vergeten. Rebecca stort zich op haar werk als advocaat en doet alles om haar zaken te winnen.

Wes probeert zijn leven weer op te pakken na een heftige scheiding. Hij is zijn restaurant en de helft van zijn bankrekening kwijt, en ook mentaal heeft hij een klap gekregen. Als hij getuige is van een straatroof en het slachtoffer Rebecca redt – de advocate die zijn ex hielp om Wes te ruïneren – wordt zijn leven plotsklaps een stuk ingewikkelder.

Zoals je in mijn recensie van Zij die ontkomen al kon lezen vond ik het eerste deel echt mooi. De auteur heeft een erg heftig en zwaar onderwerp gekozen voor deze serie en dat blijkt ook weer uit het tweede deel. Vanuit een ander personage lees je hoe een drama zoals de shooting invloed kan hebben op een leven. Een mooie toevoeging vond ik dat Wes geen banden heeft met Long Acre en dat hij er dus op een andere manier naar kijkt en Rebecca ook op een andere manier kan helpen.

Ik denk dat ik dit deel nog beter vinden dan het eerste deel en dat belooft dus ook veel goeds voor de andere twee delen die nog gaan verschijnen. Wederom zitten er hier ook een aantal heftige onderwerpen in – naast de nasleep van het drama op de middelbare school – en die heeft de auteur heel mooi uitgewerkt. Wel gaat het allemaal vrij vlot en soms zelfs iets te snel. De auteur had soms iets meer tijd mogen nemen om iets uit te werken, waaronder bijvoorbeeld de opbouw van de relatie tussen Rebecca en Wes.

Waar ik bij het eerste deel een heel klein beetje had verwacht dat het allemaal een stuk heftiger en emotioneler was, had ik dat bij dit deel veel minder. Ik denk dat ik al een beetje zag aankomen op welke toon het verhaal verteld zou worden en dat zorgde voor minder ‘teleurstelling’. Het is echt een prachtig verhaal met levensechte personages en een mooie afwisseling van perspectief. Dit deel is overigens prima los te lezen. Hij die blijft draait echt compleet om Rebecca en Wes en de andere personages hebben slechts een kleine rol. Prima los te lezen dus, maar natuurlijk wel het leukste om ook de andere delen te lezen.

Yes, ik ben nog steeds fan van de Long Acre serie en ben heel benieuwd naar het vervolg dat op 1 september gaat verschijnen. Uiteraard lees je daar ook zo snel mogelijk een recensie van zodra deze online staat! Enne voor nu kun jij de eerste twee delen verslinden, you won’t regret it!

Heb jij al kennisgemaakt met deze serie?

Liefs,
Marleen

Titel: Hij die blijft ♥ Auteur: Roni Loren ♥ Auteur: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: ♥ ISBN: 9789020537710 ♥ Waardering: ****
Ik heb een gedrukt exemplaar van dit boek ontvangen, dankjewel Zomer & Keuning. Voor nu is dit boek enkel beschikbaar als e-book.

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Ja, absoluut en ik sluit me helemaal bij je aan dat het echt een krachtige reeks is. Ben benieuwd of we ook echt nog wat over die documentaire gaan horen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.