Zij die ontkomen – Roni Loren

De laatste tijd verschijnen er een aantal vertalingen van Engelse boeken die al een hele tijd op mijn TBR stonden. Zij die ontkomen van Roni Loren is er zo eentje. Dit boek is het eerste deel in een serie van vier en verschijnt deze zomer en dit najaar bij uitgeverij Zomer & Keuning (helaas e-book only vooralsnog). Ik las het eerste deel en je leest vandaag mijn recensie!

Twaalf jaar geleden was het gala van de seniors van Long Acre High School. Wat de mooiste avond van hun leven moest worden, werd een nachtmerrie die ze nooit meer zouden vergeten. Bij een schietpartij kwamen veel van hun vrienden om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Nu er een documentaire wordt gemaakt over de schietpartij, komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Liv dacht dat ze nooit meer een voet in Long Acre zou zetten, maar de documentaire brengt haar na jaren weer terug naar huis. Ze wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen, maar ook met een onverwachte verassing als ze haar crush Finn weer tegenkomt.

Finn voelt zich nog steeds schuldig over hoe hij het tussen hem en Liv afliep op het gala twaalf jaar geleden. Als hij haar na jaren weer ziet in zijn thuisstad, hoopt hij op een tweede kans. Kan Liv hem vergeven?

Zoals je in de flaptekst al kunt lezen heeft het boek een best wel heftig en zwaar onderwerp en dat maakt het verhaal ook vrij duister en donker en vooral in het begin weinig hoopvol. En dat past heel erg mooi. De sfeer in het begin is perfect gekozen en ik heb regelmatig gelezen met een brok in mijn keel. Het verhaal speelt zich 12 jaar na het drama af en laat heel mooi zien hoe mensen (ook jaren na een hele heftige gebeurtenis) nog steeds last hebben van bijvoorbeeld nachtmerries en hoe zij reageren op bepaalde dingen in hun omgeving.

Ik vond het verhaal echt heel mooi, maar ik denk dat ik ook iets meer had verwacht. Ik had een beetje verwacht dat ik tranen met tuiten zou huilen en compleet gebroken achter zou blijven. En dat was eigenlijk niet het geval. Het was emotioneel en heftig, maar het kwam niet extreem hard binnen. Nu is dat zeker niet erg, want ik heb absoluut genoten en ben enorm nieuwsgierig naar de overige delen, maar echt van mijn sokken geblazen? Nee, dat niet.

Het zijn twee kanten van dezelfde munt. Je krijgt niet het een of het ander. Je moet het hele ding in je zak steken en bijna kanten nemen, of je krijgt helemaal niks. Ik wil niet meer met lege zaken leven. Dit is beide kanten waard. Jij bent beide kanten waard.

Een groot pluspunt zijn de sterke, echte personages. Roni Loren heeft de personages heel levensecht op papier gekregen en ze een mooie groei door laten maken. Vooral Olivia maakt een hele mooie, realistische groei door waarmee je je heel goed in haar kunt inleven. De afwisseling van perspectief en de problemen waar beide personages mee worstelen spatten zorgen voor veel vaart en het wordt er tevens nooit saai door. Echt een snelle read waar je doorheen vliegt en die je eigenlijk niet wilt wegleggen.

Zoals je kunt lezen ben ik enthousiast over het eerste deel in de Long Acre-serie en kan ik niet wachten op het volgende deel. Gelukkig verschijnt die volgende week al (1 augustus) en kan ik snel verder met Hij die blijft. Must read deze hoor!

Lees jij wel eens ebooks? Of lees je alleen maar fysieke boeken?

Liefs,
Marleen

Titel: Zij die ontkomen ♥ Auteur: Roni Loren ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789020537703 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als digitaal recensie-exemplaar, dankjewel Z&K.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.