Her Royal Highness – Rachel Hawkins

Vandaag lees je hier een extra recensie, doen we gewoon! 😉 Vorig jaar kocht ik Royals, een boek waar ik hoge verwachtingen van had, maar waar ik tegelijk een beetje huiverig over was. Gelukkig was dit boek echt een feestje en ben ik zeker niet teleurgesteld. Deze zomer verscheen het tweede deel in de serie, een opzichzelfstaand gevolg over prinses Flora. Wederom waren mijn verwachtingen hoog en ik vertel je vandaag of Rachel Hawkins het klaar heeft gespeeld om mijn verwachtingen weer waar te maken.

Millie Quint is er kapot van als haar vriendin met een ander zoent. Omdat ze de gedachte om elke dag met haar ex geconfronteerd te worden niet kan verdragen, besluit Millie om beurzen aan te vragen voor prestigieuze scholen. Hoe verder van Houston, hoe beter.

Millie kan haar geluk niet op als ze wordt toegelaten tot een van de meest exclusieve scholen ter wereld in de Schotse Hooglanden. Alles aan Schotland is anders: het landschap is mistig en groen, de school is prachtig en de studenten vinden haar Amerikaanse accent superschattig. Er is alleen één probleem: Millies kamergenoot Flora gedraagt zich als een echte prinses. Ze ís ook een echte prinses. Van Schotland.

De twee kunnen elkaar niet uitstaan, maar voordat Millie het doorheeft, heeft ze wéér een vriendin. Prinses Flora zou een nieuw hoofdstuk in haar liefdesleven kunnen zijn, maar Millie weet dat de kans op een happily ever after klein is. Het echte leven is tenslotte geen sprookje… Of toch wel?

O, wat kan Rachel Hawkins heerlijk schrijven, haha! Het verhaal is vrolijk, speels en natuurlijk met een fijne dosis drama (wat wil je met al die mensen van adel?). Het ongemakkelijke van de Amerikaanse Millie, het arrogante van Flora en het gemak waarop sommige mensen op de kostschool leven, I love it! Ik vind het echt een feestje om af en toe zo’n boek te verslinden. Met verhalen en avonturen die je zelf nooit van je leven meemaakt? Ja hoor, count me in! Hoewel ik het jammer vond dat je eigenlijk maar heel weinig van de personages uit het vorige boek leest, zorgt het ervoor dat het verhaal van Millie en Flora ook echt op zichzelf staat en helemaal hun eigen ding kunnen doen.

Millie wordt toegelaten tot een kostschool die voorheen enkel voor jongens toegankelijk was. Hoewel ik het hele meisjesgedeelte tof vond, had ik juist ook wel wat meer willen lezen over de combinatie met de jongens. Nu leek het bijna alsof de dames op een meisjesschool zaten waar af en toe een jongen naar binnen sneakt. Ook vond ik het einde een beetje abrupt. Het hele verhaal wordt mooi opgebouwd, de relatie tussen Millie en Flora is fijn, maar dan opeens is het klaar. Rachel Hawkins propte iets wat minimaal 20 pagina’s had kunnen duren in nog geen 5 bladzijdes, beetje jammer!

Ik heb een beetje het gevoel dat ik iets zou moeten zeggen over het hoge diversiteitsgehalte, maar dat viel me dus echt compleet niet op. De relatie tussen Flora en Millie is hartstikke normaal. Er wordt geen poespas van gemaakt, niemand die ervan opkijkt en dat is echt een verademing. Ik maak tijdens het lezen altijd aantekeningen, maar het kwam niet eens in me op om iets over de lesbische relatie tussen de tweede hoofdpersonen op te schrijven. Goh, nu heb ik er toch nog iets van gezegd, haha!

Rachel Hawkins did it gewoon again, haha! Wat een heerlijk, zomers boek en echt een aanrader om deze maanden (of gewoon lekker in de winter) te lezen. Daarnaast is de cover ook gewoon een plaatje, die niet in je kast mag ontbreken. Must read, deze!

Hou jij van sprookjesachtige verhalen?

Liefs,
Marleen

Titel: Her Royal Highness ♥ Auteur: Rachel Hawkins ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 247 ♥ ISBN: 9789000368402 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Best of YA! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.