Wat ik wil lezen deze zomer

Afgelopen week was ik bezig met een lijstje met boeken die ik deze zomer wilde lezen. Ik vind het heerlijk om zulke lijstjes te maken en om uit te kijken naar al het moois wat ik deze zomer kan lezen. Naast een paar dagen werken per week heb ik behoorlijk veel vrije tijd en die wil ik natuurlijk ook gebruiken voor het lezen. In eerste instantie was ik niet van plan om mijn TBR online te plaatsen, maar toen zag ik een lijstje bij Marieke’s blog en besloot ik mijn lijstje ook te delen! Happy summer!

Nachtmuziek – Jojo Moyes
Allereerst staat de nieuwste Jojo Moyes op mijn lijstje! Ik heb het boek vorige week aangeschaft en ik hoop er deze week nog in te kunnen beginnen. 🙂 Dit boek is het allerlaatste boek dat nog niet in mijn persoonlijke collectie stond, dus ik ben heel erg happy dat ik ‘m nu helemaal compleet heb! 🙂 En daarnaast, een Moyes kun je in elk seizoen lezen natuurlijk!

Het portret van Emily Price – Katherine Reay
Yes, yes, yes! Een nieuwe titel van Katherine Reay! Vorig jaar was Geachte mr. Knightley een van mijn favoriete boeken en ik hoop dat ze dat weer kan waarmaken met Het portret van Emily Price! Ik heb dit boek als verrassing mogen ontvangen van uitgeverij Kok en ook deze hoop ik heel snel te kunnen lezen. Stay tuned voor de recensie!

Baquette voor twee met jam – Wendy Brokers
Dit boek mag ik lezen met een buddy read op Hebban en ik kijk er nu al helemaal naar uit. Volgens mij is dit absoluut een heel fijn zomerboek en nadat ik vorig jaar heel erg ben verrast door Wendy Brokers met Geluk bij een ongeluk kan ik niet wachten om haar nieuwe boek te lezen.

Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Seanz
Confession: dit boek staat al bijna een jaar in mijn boekenkast. Deze zomer hoop ik ‘m dan eindelijk te kunnen lezen. Sowieso wil ik deze zomer – in voorbereiding op september #leesuiteigenkast – ook al wat boeken uit mijn eigen kast lezen. Yay!

Mijn man: Obsessie – Jodi Ellen Malpas
Een tijdje geleden ontdekte ik een heel leuk nieuwtje. Er komt namelijk een vierde deel in de Mijn man-serie van Jodi Ellen Malpas. De vraag was alleen of Xander dit deel ook zou gaan vertalen en dat gaan ze dus doen! Er is nog niet heel veel over bekend, maar hij verschijnt als het goed is in september. Perfect om de serie te herlezen (en te recenseren), dus deel 1 wil ik sowieso lezen!

Ik stuur je een berichtje – Jill Mansell
De boeken van Jill Mansell zijn altijd perfect om in de zomer te lezen en gelukkig heb ik er nog twee liggen. Ik stuur je een berichtje is de nieuwste dus die wil ik eerst gaan lezen denk ik. Fijne summerreads!

Obsidian – Jennifer L. Armentrout
Ik ben fan van Armentrout en hoewel Aliens me niet heel erg aanspreken ben ik toch wel heel erg benieuwd naar dit boek. Binnenkort maar eens aan gaan schaffen en zelf ervaren hoe tof dit verhaal is.

Grenzeloos – Lis Lucassen
Yes, een nieuwe NA van Nederlandse bodem. Met Grenzeloos gaat Lis een nieuwe subgenre (sport romance) bij een nieuwe uitgeverij onderbrengen. Dit boek lijkt me heel erg tof en staat hoog op mijn TBR deze zomer! Zin in!

Outlander #2 – Diana Gabaldon
Begin dit jaar wilde ik graag de reading challenge doen met alle Outlander boeken maar dat gaat ‘m denk ik niet worden. De boeken zijn echt enorm en dan is De reiziger (deel 1) nog de dunste! Toch wil ik wel weer verder lezen en daarom heb ik deel 2 op mijn lijstje gezet. In de zomer heb je toch tijd genoeg, lijkt me.

Een klassieker lezen
Ik weet nog niet precies welke het gaat worden, maar er staan in ieder geval twee hele mooie klassiekers in de kast. Of het wordt Jane Eyre of Woeste hoogten. Fijn om ook een keer iets anders te lezen, toch?

Samen – Julie Cohen
Over dit boek heb ik zoveel goede verhalen gehoord en ik ben dan ook heel blij dat het boek klaar ligt om gelezen te worden. Ik haalde ‘m op bij de bibliotheek en ik ben zo benieuwd! Hopelijk zijn mijn verwachtingen niet al te hoog.

En verder en wil ik nog graag de nieuwe boeken van Jackie van Laren – Tegenstroom en Springvloed lezen.. Ook staan er nog twee Engelse e-books op mijn ereader, namelijk Dear Aaron van Mariana Zapata en Always red van Isabelle Ronin (de recensie van het eerste deel staat al online). Als voorbereiding op #leesuiteigenkast maand wil ik proberen om Alter ego, nog een boek van Jojo Moyes (bijv. Dans voor mij) en Bloed en beenderen te lezen.

Zoveel mooie boeken en ook een hele lijst, haha! Heel veel zin in en ik hou je graag op de hoogte via mijn blog, Goodreads of social media! Volg je mij daar al? Wist je dat je je ook in abonneren op Favoritez? Je hoeft je enkel hier naast in te schrijven met je naam en mailadres en je ontvangt elk nieuw artikel gelijk in je mailbox!

Welke boeken wil jij graag lezen deze zomer?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Wat een heerlijke boeken heb je uitgekozen! Samen vond ik echt een prachtig boek. Had ik totaal niet verwacht, maar die vond ik echt geweldig. Op naar de zomer, dan kunnen we eindelijk aan onze lijsten beginnen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.