De jacht op jou – Isabelle Ronin

Een hele tijd geleden kwam dit boek op mijn radar. In eerste instantie dacht ik dat het boek precies in mijn straatje zou vallen, maar toen las ik een aantal recensies en verdween die gedachte weer. Toch bleef ik een beetje nieuwsgierig en zodra De jacht op jou bij de bibliotheek op de plank stond, nam ik ‘m mee. Vandaag lees je wat ik er van vind!

Ik ben misschien wel het laatste wat ze wil in haar leven. Maar ze heeft me in haar macht. Zo simpel is het.
Ze zeggen dat ze me kapot zal maken… Laat haar dat dan maar doen.

Wanneer de cynische, ambitieuze studente Veronica Strafford uit haar appartement gekickt wordt en ze na een avondje stappen te dronken is om na te denken, neemt basketballer Caleb Lockhart haar mee naar zijn appartement, zodat ze haar roes kan uitslapen. Als blijkt dat Veronica geen woonplaats heeft, biedt hij haar een tijdelijke slaapplek aan in de logeerkamer.
Vanaf het eerste moment kan Caleb zijn ogen niet afhouden van deze onbereikbare vreemdeling en hij voelt iets wat hij nog niet eerder voelde: de onstilbare drang haar voor zich te winnen. Maar dat is nog niet zo makkelijk, Veronica heeft andere dingen aan haar hoofd en haar hart is niet zomaar te veroveren.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: het boek was echt heel anders dan ik had verwacht. Ik verwachte een behoorlijk erotische roman met een duister tintje. En die verwachtingen waren compleet niet terecht. In principe is De jacht op jou is eigenlijk een soort New Adult die alleen net iets anders begint dan de gemiddelde NA. Nog steeds zijn er twee jonge mensen die in het begin van hun leven staan en op zoek zijn naar iets wat ze willen.

Een aangezien mijn verwachtingen anders waren, maar ook niet heel erg hoog vond ik De jacht op jou verrassend goed. Tijdens het lezen kon ik het boek amper wegleggen en het boek eindigt met een enorme cliffhanger. Het is volgens mij nog helemaal niet bekend wanneer het vervolg verschijnt, dus ik heb maar het Engelse ebook aangeschaft voor deze zomer.

De personages en de de hele situatie is misschien een beetje cliché, maar je moet ook geen compleet origineel boek verwachten als je deze oppakt. De manier waarop Caleb en Veronica naar elkaar toe groeien en hoe ze eenmaal echt voor elkaar vallen is echt heel erg tof. Caleb is een schatje en die wil je echt regelmatig een knuffel even. Het enige echte nadeel vind ik de bijnaam van Veronica. In het Engels noemt Caleb haar Red, maar dat is behoorlijk letterlijk vertaald naar Rooie. Beetje jammer!

De jacht op jou is een fijne aanrader voor deze zomer. Bereid je voor op een misschien niet zo’n heel origineel verhaal, maar wel een fijne klik tussen de hoofdpersonen. Yes, ik vond ‘m leuk en ik raad me zeker aan je aan!

Lees jij graag boeken die best onbekend zijn?

Liefs,
Marleen

Titel: De jacht op jou ♥ Auteur: Isabelle Ronin ♥ Uitgeverij: Prometheus
Aantal pagina’s: 288 ♥ ISBN: 9789044635119 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.