The Iron Sisters – Tracy Banghart

Misschien is het je opgevallen, maar ik lees de laatste tijd steeds minder YA’s. Er sneaken een aantal hele toffe titels tussendoor, maar alles lezen? Dat doe ik eigenlijk niet meer. Het persbericht van The Iron Sisters van uitgeverij Young & Awesome trok wel direct mijn aandacht en ik ben heel erg blij dat ik dat boek wel heb gelezen. Waarom? Dat lees je in deze recensie!

Serina heeft zich jarenlang voorbereid om een Grace te worden, voorbestemd voor een leven aan de zijde van de kroonprins. Totaal onverwacht kiest hij voor Serina’s rebelse zusje. Nomi belandt in een leven dat ze nooit heeft gewild: achter de paleismuren. Ze moet zich voegen naar de wensen van de prins in de hoop dat ze haar zus ooit weer terug zal zien. Ze weet niet dat Serina naar de mijnen is gestuurd, waar slechts weinigen overleven…

Ik ben echt verrast! Ik had natuurlijk gehoopt op een toffe YA, met veel spanning en girlpower, maar The Iron Sisters was echt beter dan verwacht. Het verhaal zit supersterk in elkaar en de sfeer spat van de pagina’s af. De omgeving en de gebeurtenissen zijn daarnaast ook heel erg tof omschreven. Dit is echt een boek dat perfect kan dienen voor een verfilming. Regelmatig zag ik voor me hoe dit verhaal tot leven zou komen op het witte scherm.

Ik geef toe, niet elk deel vond ik even sterk. Het begin vond ik niet altijd even sterk. Ik moest vooral de personages, de twee zussen Serina en Nomi echt een beetje leren kennen en waarderen. Maar als je ze eenmaal kent wordt juist die relatie tussen die twee echt een enorm pluspunt. Eigenlijk draait het hele verhaal grotendeels om de liefde en bescherming tussen Serina en Nomi en de rest is grotendeels bijzaak. Dat kan al snel saai en langdradig worden, maar de auteur heeft het hierbij voor elkaar gekregen om dit een juiste dosis te geven. Echt tof!

The Iron Sisters is een soort combinatie tussen De Hongerspelen, De selectie en Het schaduwjaar. Maar ondanks heel veel elementen die je misschien al kent uit bestsellers, blijft het continu origineel. De relatie tussen de zussen maakt het fijn en zelfs nieuw om te lezen, maar ook de verwijzing naar het Italiaans, een eiland als gevangenis en heel veel girlpower maakt dit echt een must read. Daarnaast is het hele verhaal ook nog megaspannend en moeilijk weg te leggen. Hoewel ik een gedeelte van het eind best wel zag aankomen, eindigt het met een goede cliffhanger die gelijk doet verlangen naar het vervolg. Wanneer verschijnt ‘ie?

Uitgeverij Young & Awesome heeft meer toffe dystopische YA’s uitgeven, zoals The Diabolic en The Jewelmaar ik denk dat deze toch wel een favoriet is! Het verhaal is spannend, origineel, maar heeft tegelijk heel veel elementen van boeken waar we al van houden. Wat mij betreft echt een must read!

Zou jij dit boek graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: The Iron Sisters ♥ Auteur: Tracy Banghart ♥ Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 264 ♥ ISBN: 9789025877903 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Y&A! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.