De wensmuur – Mia Sheridan

Over het algemeen – met hier en daar een kleine uitzondering – vind ik de NA-boeken van Zomer & Keuning echt geweldig. Ze halen de fijnste auteurs naar Nederland en Mia Sheridan is er daar een van. Inmiddels is het derde boek van haar hand verschenen, maar de flaptekst beloofde dat het een ander verhaal zou worden dan Stilte en Alleen maar jij. Vandaag lees je of ik ook fan ben geworden van Mia’s derde (Nederlandse) boek.

Balletdanseres Clara verhuist naar New Orleans omdat ze toe is aan verandering, maar vooral omdat ze eenzaam is. Daar hoort ze over twee geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Op de plantage heeft de verminkte Jonah zich uit schaamte opgesloten achter een muur waar mensen wensen brengen. Zonder elkaar ooit te hebben gezien ontstaat er een band tussen Clara en Jonah.

Zoals de flaptekst al beloofde is De wensmuur een heel ander verhaal dan haar twee voorgaande boeken die ik heb gelezen. In De wensmuur speelt een drama van ruim 100 jaar rondom de Windisle-plantage een grote rol. De combinatie van de geschiedenis en de levens van Jonah en Clara zorgt voor een mooi, romantisch en mysterieus verhaal. Daarnaast heeft Mia Sheridan het sprookje Belle & het beest er op een hele mooie, maar subtiele wijze in verwerkt.

Ondanks dat het een heel ander soort verhaal is, heb je nog steeds te maken met een boek van Mia Sheridan. Net als in haar vorige boeken speelt een lieve, jonge vrouw de hoofdrol die geen enorme trauma’s heeft meegemaakt, maar ook niet helemaal groen in het leven staat. Daarnaast ontmoet zij een man die wel het nodige heeft meegemaakt en zich daardoor laat tegenhouden in het leven. Ik vind het mooi om te zien dat de auteur een vast soort thema’s in haar boeken verwerkt, maar toch elke keer een originele twist er in weet te fietsen.

Ook zorgt de mysterie en de magie in dit boek voor een hele originele twist. Mia Sheridan weet een prachtig verhaal op een hele eigen wijze te vertellen door magie – iets wat je bijna niet kunt geloven maar wel heel graag zou willen -er in te verweven. Daarnaast heeft ze een mooie, bijna poëtische schrijfstijl waardoor de zinnen bijna over de pagina`s dansen. Echt wauw!

Wederom heb ik enorm genoten van een boek van Mia Sheridan. De wensmuur is een prachtig, emotioneel en mysterieus verhaal met een mooie combi tussen verleden en heden. Ik ben fan en ik kan niet wachten op nog meer boeken van deze dame!

Heb jij al eens een boek van Mia Sheridan gelezen?

Liefs,
Marleen

PS. Extra tof, mijn quote staat op de achterkant!

Titel: De wensmuur ♥ Auteur: Mia Sheridan ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 416 ♥ ISBN: 9789020535983 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Z&K! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.