Vrees en wraak – Tomi Adeyemi

Mijn eerste boek dat ik in afgelopen september tijdens de jaarlijkse #leesuiteigenkast maand las was Vrees en wraak, het vervolg op Bloed en beenderen. Dat boek heeft ook een tijdje in mijn kast gestaan (en las ik vorig jaar in september) en heeft me destijds echt verrast. Vandaag – een paar maanden later – lees je of Vrees en wraak ook in de smaak viel.

Zélie en Amari hebben het onmogelijke voor elkaar gekregen: ze hebben de magie teruggebracht naar het koninkrijk Orïsha, waar Zélies volk – de maji – wordt onderdrukt door een wrede heerser. De krachten die daarbij vrijkwamen waren alleen zó groot, dat niet alleen zijzelf, maar ook hun tegenstanders hun magische krachten hebben teruggekregen. Wanneer de koning zich opmaakt om Orïsha aan te vallen, probeert Zélie uit alle macht de maji te verenigen om te voorkomen dat ze onder de voet worden gelopen. Daarnaast is het van het grootste belang dat Amari haar recht op de troon behoudt. Met zoveel zware taken op haar schouders en een burgeroorlog in het verschiet, weet Zélie niet of ze het gaat redden…

NB. Lees niet verder als je Bloed en beenderen nog niet gelezen hebt.

En helaas was dat compleet niet het geval. Ik kon er compleet niet inkomen en heb eigenlijk geen enkel moment echt in het verhaal gezeten. Ik had geen idee meer waar het eerste deel over ging en hoewel ik van te voren een samenvatting had opgezocht heb ik tijdens het lezen grotendeels met grote vraagtekens boven mijn hoofd gezeten. En ik vind het best jammer, want het eerste deel vond ik echt tof. Wel heb ik besloten dat de serie voor mij hier geëindigd is.

Want het gekke is, dit boek is absoluut niet slecht. Het originele was er na het eerste deel een beetje van af en ik snapte niet alle personages helemaal, maar verder zit het verhaal wel goed in elkaar. Weliswaar een beetje een te hoge opstapeling van drama, maar het verhaal klopt wel (voor zover ik alles helemaal heb meegekregen). De personages maken een geloofwaardige groei door en ik blijf het leuk vinden dat je het verhaal vanuit verschillende perspectieven leest.

Maar die verschillende perspectieven brengen ook met zich mee dat je je aan meerdere karakters kunt ergeren. De enige die ik het hele boek leuk bleef vinden was Inan. En hij is eigenlijk het minst likeable personage, haha. Amari vond ik grotendeels te machtbelust en Zelie moest gewoon een schop onder haar kont krijgen. Ja, ze heeft veel meegemaakt en veel verloren, maar kom op, iedereen leunt op haar. Beetje jammer allemaal…

Ik weet niet of ik dit boek nu perse met veel tegenzin heb gelezen, maar echt genoten heb ik ook niet. Ik ben na het toffe eerste deel echt een beetje teleurgesteld. Jammer, maar die boeken heb je helaas ook.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Vrees en wraak ♥ Auteur: Tomi Adeyemi ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789402705058 ♥ Waardering: **,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.