Sex & vanity – Kevin Kwan

Een van de leukste, grappigste en meest bizarre series die ik de afgelopen jaren heb gelezen is de Crazy Rich Asians serie van Kevin Kwan. Ik heb die boeken echt verslonden. Nu is deze auteur terug met een nieuw boek, een standalone, en die wilde ik natuurlijk lezen! Ik bestelde het boek als cadeautje voor mezelf en vandaag lees je mijn recensie!

Als Lucie Churchill op de eerste ochtend van haar vakantie op het eiland Capri oog in oog komt te staan met George Zao, weet ze onmiddellijk dat ze een hekel aan hem heeft. Ze walgt ervan dat hij galant aanbiedt om van hotelkamer te wisselen zodat zij uit kan kijken over de Tyrreense Zee, ze haat het dat hij meer over kunst weet dan zij en ze kan het werkelijk niet uitstaan dat hij haar heeft gekust in de schaduw van een Romeinse ruïne.

Als dochter van een in Amerika geboren Chinese moeder en een New Yorkse vader met blauw bloed, is Lucie altijd van plan geweest een westerse man te trouwen. Er zit niets anders op dan George af te wijzen. Maar als ze hem jaren later weer tegen het lijf loopt – nota bene tijdens een weekendje weg met haar verloofde – is hun aantrekkingskracht nog net zo sterk. Hoe lang kan ze hem de toegang tot haar wereld en hart ontzeggen?

Laat ik maar gelijk bij het begin beginnen, dit boek is absoluut anders dan zijn andere boeken. Waar in zijn vorige boeken de bizarre wereld van de rijksten van de rijksten centraal staat en alles nog altijd een stukje erger kan, is dat hierin veel minder. Sex & Vanity draait echt veel meer om hoofdpersoon Lucy en haar ontwikkelingen.

Zoals we van de auteur gewend zijn de beschrijvingen weer top notch. De sfeer van zowel Italië als New York spat van het verhaal, de outfits van de rich (en soms famous) komen bijna tot leven en eigenlijk leest het als een film. Alleen hierom al vind ik de boeken van Kevin Kwan heerlijk om te lezen. De schrijfstijl is af en toe chaotisch, maar het maakt zoveel goed met de beeldende wijze van vertellen. Het is alsof je er zelf bij bent.

Het enige waar ik een beetje moeite mee had en waarom ik dit boek iets minder vond dan de trilogie is de chemie tussen de personages. Het verhaal draait grotendeels om Lucy. Zij heeft een klik met George, maar ze mag hem helemaal niet? Het ligt er best dik op dat Lucy een hekel heeft aan George, maar de reden hiervoor blijft het hele boek voor mij een beetje onduidelijk. Dat vond ik zonde, want hierdoor kwam het de rest van de relatie niet heel lekker uit de verf. Ook het einde vond ik iets te snel, te afgeraffeld.

Qua beschrijvingen en sfeer ben ik absoluut niet teleurgesteld. Wel zorgden de personages en vooral de chemie tussen hen voor iets minder leesplezier. Maar alsnog heb ik dit boek met veel plezier gelezen!

Heb jij al eens een boek van Kevin Kwan gelezen?

Liefs
Marleen

Titel: Sex & Vanity ♥ Auteur: Kevin Kwan ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 328 ♥ ISBN: 9789022592731 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.