De reiziger – Diana Gabaldon

Een van mijn reading challenge van dit jaar was om de gehele Outlander-serie van Diana Gabaldon te lezen. Ik heb alle seizoenen die tot nu toe zijn verschijnen al gelezen en ik wil heel graag weten hoe het verder gaat met Claire, Jamie en al die andere toffe en leuke personages. Deze maand las ik het eerste deel en vandaag vertel ik je er alles over! 

Claire Randall viert in 1945 de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel… en ze wordt wakker in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot James Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en een zo allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen trouw en verlangen, en tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens.

Zoals gezegd, dit jaar wil ik graag de gehele Outlander-serie gaan lezen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet verwacht dat me dat gaat lukken. Het eerste deel (en tevens de dunste van de achtdelige serie) was een behoorlijke klus en kostte ook behoorlijk wat tijd. Nu vond ik het heerlijk om het boek te lezen en ik kan niet wachten om de rest van de delen te verslinden, maar ik heb ook nog heel wat andere boeken die ik in die tijd ook kan lezen. Misschien wordt het daarom maar een twee jaren plan? Wie zal het zeggen…

Door de serie wist ik al grotendeels wat er zou gaan gebeuren, maar dat deed helemaal niets af aan mijn leesplezier. Hoewel het bijna een script is (de serie wijkt zelden af van het boek), vond ik het heerlijk om weer terug te zijn in het Schotse 1743 en om juist nog meer over mijn favoriete personages te leren. Door het verhaal te lezen leer je nog meer over de bijzondere Schotse gebruiken en vooral hoe het er bijna 300 jaar geleden aan toeging. Het is allemaal zo krachtig maar ook uitgebreid beschreven dat het lijkt alsof je zelf in de Schotse Hooglanden rondloopt.

Soms werd het door al die uitgebreide beschrijving wel iets te langdradig en dat zorgde er ook voor dat ik meer dan twee weken over het eerste deel heb gedaan. Ook zijn de hoofdstukken ontzettend lang en dat deed niet vaak niet veel goeds voor mijn leeservaring. Het verhaal gaat maar door en door en werd het allemaal net iets te lang. Daarnaast had ik ook een beetje verwacht dat het boek erotische en vooral explicieter zou zijn. De serie is dat namelijk wel zo (ze schuwen echt helemaal niets), dus dat verbaasde me een beetje. Ik ben benieuwd of dat nog zal veranderen in de komende delen.

Hoewel ik het gehele verhaal van De reiziger al kende, heb ik genoten van het verhaal van Claire en Jamie. Ik vond het juist wel fijn dat ik echte gezichten bij de personages had (en de cast lijkt echt sprekend op alle beschreven personages) en ik kan ook niet wachten om verder te gaan lezen. Zodra mijn TBR iets geslonken is, pak ik heel snel het vervolg op! Als je fan bent van historische en vooral hele fijne romans moet je hier zeker eens aan beginnen! ♥

Heb jij Outlander al gelezen of gezien?

Liefs,
Marleen

Titel: De reiziger ♥ Auteur: Diana Gabaldon ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 737 ♥ ISBN: 9789022574492 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.