Love on the brain – Ali Hazelwood

Na twee boeken (oké, stiekem al na één boek) was Ali Hazelwood een nieuwe favoriete auteur. Ik verslond The Love Hypothesis en vervolgens nog eens keer de Nederlandse vertaling. Vorig jaar genoot ik enorm van Love on the Brain en dus moest ik de Nederlandse vertaling natuurlijk ook lezen! Lucky me, want ik had een recensie-exemplaar gekregen van The House of Books tijdens onze reis. Vandaag lees je mijn recensie!

In de door mannen gedomineerde wereld van neuro-engineering is het levensmotto van Bee Königswasser duidelijk: wat zou Marie Curie doen? Als NASA haar de leiding zou geven over een droomproject zou Marie zonder aarzeling accepteren. Duh. Maar de koningin van de moderne natuurkunde hoefde nooit samen te werken met Levi Ward. Zijn gevoelens voor Bee zijn duidelijk: aartsvijanden werken het best elk in hun eigen Galaxy, far, far away. Nu ontbreekt haar apparatuur, negeert het personeel haar en is haar droomproject naar de maan. Het enige wat nog telt is: wat gaat Bee Königswasser doen?

En o wat was het weer genieten! Ik was vorig jaar al heel enthousiast op Instagram en dat ben ik nog steeds. De vertaling is top en door de enorm fijne schrijfstijl van Hazelwood is dit boek echt heel moeilijk weg te leggen. Qua verhaal is het – toegegeven – grotendeels hetzelfde als De liefdeshypothese, maar tegelijk speelt dit verhaal zich op een compleet andere plek af, met een ander gebied in STEM en natuurlijk weer compleet andere personages. Want hoofdpersoon Bee is echt wel een van de redenen dat dit boek zo goed is. Ze is grappig, een beetje onhandig en haar obsessie met Marie Curie geeft het hele verhaal een toffe draai.

En o my, die romance? PERFECTIE! Ik ben dol op he falls first (and harder) en dat kan Hazelwood echt als de beste uitwerken. Dit zijn van die boeken die heel goed werken uit één perspectief, maar waarbij ik tegelijk OOK HEEL GRAAG UIT ZIJN PERSPECTIEF WIL LEZEN! Maar ik kan tegelijk ook heel erg genieten van die dramatische ironie, ook de tweede keer dat ik dit boek heb gelezen.

Net als op Instagram kan ik hier nog veel woorden aan vuil maken, maar dit boek moet je gewoon lezen. Het is ENORM GENIETEN. Dus daar laat ik het bij: GA HET LEZEN!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Love on the brain ♥ Auteur: Ali Hazelwood ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN:9789044365719 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel THB! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.