Tussen de sterren: Verliefd – Anna Todd

Jaren geleden las ik de serie After van Anna Todd. Destijds was ik enorm verslaafd aan de serie, maar ik heb in de jaren erna meer new adults gelezen en ben ik de After serie een beetje ontgroeid. Wel was ik enorm nieuwsgierig naar het nieuwste boek van deze auteur, want de flaptekst klonk enorm veelbelovend en mijn verwachtingen waren gewekt. Vandaag lees je of mijn verwachtingen zijn waargemaakt!

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Zij is de lijm die de familie bij elkaar houdt wanneer haar vader wordt uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakt met de politie. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die gebukt gaat onder de nasleep van twee missies in Afghanistan. Hij is emotioneel beschadigd en houdt zijn gevoelens voor zich. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit -nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.

Zal ik maar gelijk met de deur in huis vallen? Ik ben best wel teleurgesteld. Ik denk dat mijn verwachtingen te hoog waren en wellicht zat ik teveel in een neerwaartse spiraal, want hoe verder ik kwam, hoe meer dingen me tegen gingen staan. Ik ben echt fan van het subgenre militaire romances, maar dit boek deed het gewoon niet voor mij. Ik kreeg de kriebels van bepaalde vertaalde woorden (bijvoorbeeld hoe Karina steeds naar haar huis verwijst als ‘huisje’) en kon op een gegeven moment gewoon niet meer genieten van het verhaal.

Het duurde best wel een tijdje voordat ik er in zat en als ik terugkijk vraag ik me af of ik echt wel onderdeel van het verhaal ben geweest, wat ik normaal gesproken wel (bijna) altijd heb. In het begin had ik ook een beetje het idee dat ik iets had gemist, want het begint vrij abrupt met veel informatie die niet echt worden ingeleid. Ook moest ik enorm wennen aan hoofdpersoon Karina. Ik vond haar irritant en vooral heel tegenstrijdig. In het ene hoofdstuk zegt ze bijvoorbeeld dat haar broer echt geen drugs gebruikt kan hebben, vervolgens geeft ze aan dat ze precies weet dat haar broer niet alleen drank op had. Eh..? Ik denk dat ze een heel goed en sterk personage had kunnen zijn, maar het kwam op mij te vaak over alsof de auteur haar teveel (tegenstrijdige) karaktereigenschappen wilde geven, zonde!

Ook ontbrak de chemie tussen de personages. Ze kennen elkaar twee dagen, maar klampen zich aan elkaar vast alsof ze al weet ik niet hoe lang samen zijn. Een insta-love is prima op zijn tijd, maar zorg wel voor wat uitwerking. Het kwam in het hele boek op mij teveel over alsof de auteur in elk hoofdstuk maar wat willekeurige woorden en zinnen heeft gepakt om het interessant te laten lijken, zonder te kijken of het wel past bij de rest van het boek. Er misten wat dat betreft echt wat redactierondes.

Zoals je kunt lezen ben ik niet echt verliefd geworden op Verliefd. Het verhaal heeft echt potentie, maar het kwam gewoon compleet niet uit de verf. Ik had heel graag iets positiefs over dit boek gemeld, maar ik kan gewoon niets bedenken en dat vind ik echt heel jammer. Ik keek enorm uit naar dit boek, maar mijn verwachtingen zijn allesbehalve waargemaakt.

Welk boek heeft jouw verwachtingen de laatste niet waargemaakt?

Liefs,
Marleen

Titel: Tussen de sterren ♥ Verliefd = Auteur: Anna Todd ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 286 ♥ ISBN: 9789022587676 ♥ Waardering: **,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Wat ontzettend jammer dat het boek zo tegenviel! En thanks, nu weet ik zeker dat ik dit boek niet hoef te gaan lezen. Ik haat het als het boek zichzelf tegen gaat spreken. Een boek dat mijn verwachtingen niet heeft waargemaakt, is helaas Rood, Wit & Koningsblauw.. Ik vond dat zo’n teleurstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.