De Twintig Vragen Book Tag

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een book tag heb ingevuld (de laatste had ik zelf verzonnen, je leest ‘m hier!) dus ik vond het leuk dat ik door Booksandpaper.nl werd getagd om de Twintig Vragen Book Tag in te vullen. Lees snel verder voor mijn antwoorden!

De tag komt oorspronkelijk van de Engelse boekenblog Paperfury

 1. Hoeveel boeken is teveel voor een serie?
  Dat is heel erg afhankelijk om wat voor serie het gaat. Als het een serie is waarbij elk deel een nieuw hoofdpersonage heeft kan het wat mij betreft best lang doorgaan. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de Off Campus en Briar U series van Elle Kennedy (hebben beiden 4 delen met in elk deel andere koppels) had het wat mij betreft langer door mogen gaan. Als het een serie is waarbij in elk deel dezelfde personages centraal staan vind ik drie echt wel voldoende. Daarna kakt het te vaak teveel in, waardoor het niet meer interessant is om te lezen.
 2. Wat vind je van cliffhangers?
  Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met cliffhangers. Ik vind het heel knap dat auteurs een cliffhanger goed in elkaar weten te zetten, maar vaak duurt het dan ook maanden voordat het volgende deel komt, dat ik er ook echt de pest in heb. Soms is dat zelfs een beetje nadelig voor Nederlandse uitgeverijen. Het is namelijk wel eens voorgekomen dat ik geen geduld had om op de Nederlanse vertaling te wachten en daarom het Engelse ebook aanschafte om toch verder te kunnen lezen. Vervolgens zal ik dan minder snel het Nederlandse boek oppakken.
 3. Hardcover of paperback?
  Hardcover! Ik vind ze mooier in de kast en vaak ook wel fijner in de hand liggen. Echt zware hardcovers zijn dan minder fijn in bed, maar daar probeer ik sowieso alleen maar e-books te lezen. Wel vind ik het jammer (maar het is logisch) dat hardcovers duurder zijn.
 4. Wat is je favoriete boek?
  Onmogelijke vraag en vaak is mijn antwoord Voor jou van Jojo Moyes. Maar ik vind het wel leuk om een ander antwoord te geven, daardoor ga ik voor mijn favoriete boek van 2020 (so far). En oké, het is onmogelijk om dan maar één boek te kiezen, dus ik geef je bij deze mijn top 3 (in willekeurige volgorde): Stranddagboek van Emily Henry, Boyfriend Material van Alexis Hall en Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson.
 5. Wat is je minst favoriete boek?
  Deze vind ik lastig, maar als ik kijk naar de boeken van 2020 kan ik eigenlijk maar één boek bedenken en dat is Alibi van Denise Mina. Dat boek heb ik echt met pijn en moeite uitgelezen en er is ook geen recensie van online verschenen, want hoeveel moeite ik ook deed ik kon geen goed ding bedenken.
 6. Driehoeksverhoudingen – ja of nee?
  Nee, nop, no! Dat is echt een uitgekauwd item in romance boeken, daar ben ik helemaal klaar mee. Een boek heeft over het algemeen al minpunten als het driehoeksverhoudingen bevat, tenzij het heel goed is uitgewerkt. Maar dan moet je over het algemeen echt van goeden huize komen haha.
 7. Het meest recente boek dat je niet uit hebt gelezen?
  Het laatste boek dat ik echt officieel heb bestempeld als DNF (did not finish) is Stockholm Cuisine van Hanna Lindberg. Scandinavische thrillers zijn echt niet mijn ding en ik kwam hier echt niet door heen. Daarnaast ben ik op dit moment nog in drie boeken bezig (oké, ze liggen aan de kant), maar ik heb nog wel de intentie om ze (ooit) uit te lezen.
 8. Welk boek lees je nu?
  Op dit moment ben ik bezig met het manuscript van The Brightest Night van Jennifer L. Armentrout (mijn recensie verschijnt 9 november online), Jane Eyre samen met Janneke en het nieuwste boek van Jojo Moyes, Drie vrouwen. Wat kan ik zeggen, ik kon niet kiezen haha..
 9. Wat is je het laatste boek dat je iemand hebt aangeraden?
  Een tijdje geleden raadde ik de Liefde natuurlijk van Susan Muskee aan en dan vooral het tweede deel Polaroids en poederdozen. Dat boek is zo lief, schattig en respectvol. Love it!
 10. Wat is oudste boek dat je hebt gelezen (publicatiedatum)?
  Oké, hiervoor ben ik echt de boekenkast in gedoken, want inmiddels heb ik een aantal klassiekers gelezen. Na een kort onderzoek is Pride & Prejudice het oudste boek dat ik ooit heb gelezen (1813). Ik las het boek jaren geleden in de tweede van de middelbare school (#streber), maar ik wil binnenkort de prachtige vertaling van Rainbow kopen en samen lezen met Janneke!
 11. Wat is nieuwste boek dat je hebt gelezen (publicatiedatum)?
  Zoals ik hierboven al schreef lees ik op dit moment The Brightest Night en het boek is nog niet eens verschenen (verschijnt 3 november)!
 12. Wie is je favoriete auteur?
  Hier is normaal gesproken ook mijn standaard antwoord Jojo Moyes, maar hoewel ze mijn favoriete boek ever heeft geschreven, vind ik niet al haar boeken even fantastisch. Colleen Hoover en Elle Kennedy daarentegen zijn wel twee auteurs waarvan ik echt alles fantastisch van vind. Die twee staan daarom heel hoog in mijn lijstje.
 13. Boeken kopen of boeken lenen?
  Kopen, absoluut kopen. Ik vind het fijn om regelmatig boeken via de bibliotheek te lenen of via een boekenvriendinnetje, maar dat zijn vaak boeken die ik niet perse in mijn kast hoef te hebben. Alle boeken die ik heel graag wil lezen koop ik (of krijg ik soms als recensie-exemplaar #luckybookblogger).
 14. Een boek dat je niet goed vond, maar de rest van de wereld wel?
  Haha, dan kies ik voor een recente read samen met Janneke, namelijk Woeste hoogten. We hebben deze klassieker samen gelezen (een hoofdstukje per dag), maar we snappen allebei het aantrekkelijke niet, haha. Twee andere boeken die ik niet perse slecht vond, maar waarbij ik de hype ook niet helemaal snapte waren Muggenland en Bijna echt. Die laatste is niet slecht, maar ik ben ook niet razend enthousiast zoals de rest van Nederland wel lijkt te zijn.
 15. Boekenleggers of ezelsoren?
  Is dit een serieuze vraag? 😉 Boekenleggers, altijd. Ik probeer de laatste echte, leuke boekenleggers te gebruiken, maar in principe kan alles tussen een boek als we maar geen pagina’s gaan vouwen!
 16. Een boek dat je kan blijven lezen?
  Er zijn drie boeken die ik meer dan drie keer heb herlezen en dat zijn Voor jou van Jojo Moyes, Stouter 1 (Ondenkbaar) van Christina Lauren en Hou je mond van Sophie Kinsella. En als je mij die boeken nu in de handen drukt kan ik ze zo nog een keer lezen.
 17. Kan je lezen als de muziek aanstaat?
  Ja hoor, ik doe niets anders in de trein. Wel heb ik veel moeite met Engelse muziek als ik een Engels boek lees. Dan zet ik vaak een instrumentale playlist op. Wel moet ik zeggen dat ik sinds we zoveel thuis zijn ik het een stuk minder doe (eigenlijk helemaal niet), dus ik zal er wel weer aan moeten wennen, maar ik heb er nooit een probleem mee gehad.
 18. Eén perspectief of meerdere perspectieven?
  Het liefst meerdere en dan vooral eentje uit het mannelijk perspectief (in romance dan). Ik hou van boeken waaruit je ook vanuit de man leest, heerlijk! Geef mij maar lekkere afwisseling!
 19. Lees je boeken in één keer uit of in meerdere sessies?
  Ik kan gerust een boek in één keer lezen, als het echt een goed boek is en ik verder geen andere plannen heb. Het is dan ook geen uitzondering dat ik een boek in één dag uitlees. Maar vaak komt er toch iets tussendoor (lees: de rest van het leven haha), waardoor het meerdere sessies worden. Ik kan niet zo goed als ik superlang over een boek doe, dat is vaak ook geen goed teken.
 20. Wie tag je voor deze book tag?
  Ik tag geen specifieke mensen, maar vul deze tag gerust in! Vergeet dan niet naar de bedenker van de tag te verwijzen in je artikel! En tag je mij op social media? Ik ben benieuwd naar je antwoorden!

Wat is jouw favoriete vraag? Deel je je antwoord hieronder? ♥

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.