Stranddagboek – Emily Henry

Een tijdje geleden stuitte ik op Beach Read, een boek van een voor mij onbekende auteur. Ik wilde het boek in het Engels kopen, maar zag toen toevallig dat het boek al heel snel vertaald zou worden. Ik besloot op te wachten op de vertaling en die lag vorige week in de bus! Ik kon niet wachten met lezen, dus vandaag lees je mijn recensie!

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed vernadert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Laat ik beginnen met het feit dat mijn verwachtingen eigenlijk best wel hoog waren, maar het boek is zoveel beter dan ik had gehoopt en had verwacht. Ik had een fijne strandfeelgood verwacht die een beetje in de buurt komt van de boeken van Sally Thorne en hoewel ze daar echt op lijken zit er ook zoveel meer diepgang in. Zowel Gus als January hebben een rugzakje en daar wordt het boek best wel door bepaald. Wat zwaardere onderwerpen zoals rouw en depressie krijgen een podium en dat zorgt ervoor dat dit boek niet zomaar een simpel feelgoodboek is geworden, maar echt eentje met een mooie, diepe laag.

Het idee achter het verhaal was de reden dat dit boek mijn aandacht trok en het is perfect uitgewerkt. Een romance auteur schrijft een literair meesterwerk en de literaire ‘snob’ waagt zich aan een simpel romannetje. Ik had het hierbij heel erg leuk gevonden om ook vanuit Gus’ perspectief te lezen, maar alsnog voelde het verhaal en de ontdekkingsreis die beide personages afleggen wel compleet. De manier waarop ze zich allebei inzetten om de ander kennis te laten maken met het genre is geniaal. Ik heb gesmuld van alle avonturen, maar ook zeker een traan gelaten om sommige momenten tussen January en Gus.

Ik kan dit boek eigenlijk niet minder dan 5 sterren geven, want ik heb zo enorm genoten. Aan de ene kant kon ik het echt heel moeilijk weg leggen, aan de andere kant wilde ik gewoon niet dat dit boek uit zou zijn. Ik had hetzelfde bij Ik niet op jou van Sally Thorne en ik raad je Stranddagboek dan ook zeker als je hebt genoten van dat boek. Alles klopt gewoon, de personages, de historie, het verhaal, de sfeer. Yes, Emily Henry heeft het perfecte boek neergezet en dit boek wil je absoluut lezen deze zomer (of winter)!

Zoals je al merkt, ik ben enorm enthousiast over Stranddagboek. Echt mensen, lees dit boek! Ik wil nu meer boeken van deze auteur.

Heb ik je al enthousiast gemaakt? 😉

Liefs,
Marleen

Titel: Stranddagboek ♥ Auteur:  Emily Henry ♥ Uitgeverij: The House of Books
Aantal pagina’s: 332 ♥ ISBN: 9879044355802 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel THB!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.