Toffe series op Prime Video

Een tijdje geleden tipte ik het artikel met 45x tips en ervaringen in corona tijd de streamingsdienst Prime Video. Niet lang daarna kwam er een artikel online met toffe films die je via Prime kunt kijken, maar er zijn ook een aantal heel toffe series te zien. Ik heb er een aantal gekeken en tip mijn favorieten en aanraders met jou!

Chicago Fire
Heel lang geleden (in het begin van deze blog) schreef ik al eens een artikel over Chicago Fire, een serie die zich afspeelt in een van de grootste steden van de VS rondom een brandweerstation. De serie was nooit te zien via Netflix of Videoland, maar gelukkig kun je wel een aantal seizoenen kijken via Prime. Helaas staan enkel de eerste 4 seizoenen op Prime, maar dat zijn al heel wat uren kijkplezier. Daarnaast zijn er ook een aantal spinoffs (Chicago PD en Chicago Med). De eerste is ook op Prime te zien, Med helaas niet.
De eerste 4 seizoenen van Chicago Fire zijn te zien via Prime. Hopelijk komen de andere 4 seizoenen ook nog op Prime. Van Chicago PD staan ook de eerste 4 (van de 7) seizoenen online.

The Night Shift
Ik ben een mega sucker voor ziekenhuisseries en The Night Shift is een mega fijne! Het draait om een ziekenhuis waar een team alleen de nachtdiensten draaien (logisch) en de meeste artsen hebben ervaring in het leger. Het is een hele dynamische serie waar militairen een grote spelen. Ik heb echt genoten en vond het een aanrader!
De complete serie (4 seizoenen) is te zien op Prime.

The Widow
The Widow is een Prime original en draait om een Britse vrouw die door een vliegtuigcrash weduwe wordt. Als ze drie jaar na het ongeluk haar man op tv ziet gaat ze op onderzoek uit en eindigt ze uiteindelijk in Congo. De serie is ongelofelijk spannend en ook behoorlijk heftig (denk aan kindsoldaten etc.), maar wel sterk. Het einde vond ik een beetje een anti-climax, maar al met al wel een hele goede serie!
The Widow heeft 8 afleveringen.

Covert Affaires
Prime heeft een heel divers aanbod en ook wat oudere series toegevoegd. The Night Shift van hierboven is er eentje van, maar Covert Affairs is ook al een oudje. De serie was van 2010 tot 2014 op TV en draait om CIA-agent Annie Walker. Elke aflevering heeft een nieuwe zaak, maar er zit een rode draad door alle seizoenen. Ik hou wel van dit soort series en we zijn behoorlijk snel door alle seizoenen gegaan!
De complete serie (5 seizoenen) staat op Prime.

Little Fires Everywhere
Oké, toegegeven, deze heb ik nog niet gezien (alleen de eerste 3o minuten), want toen besloot ik eerst het boek te lezen. Dat boek heb ik vorige maand aangeschaft, dus snel maar eens lezen. Wel heb ik hele goede verhalen over zowel het boek als de serie gelezen, dus ik wil je ‘m zeker tippen. Zodra ik ‘m heb gezien, zal ik je laten weten wat ik ervan vond!
Little Fires Everywhere heeft één seizoen van 8 afleveringen en is te zien op Prime. 

Grey’s Anatomy
Een van mijn favoriete series is ook te vinden op Prime, maar helaas geen nieuw seizoen. Net als op Videoland staat enkel tot het 15e seizoen op de streamingsdienst, maar ik heb wel het idee dat het nieuwe seizoen eerder op Prime zou staan dan op onze Nederlandse Videoland. Mocht je dus op zoek zijn naar een dienst waarmee je Grey’s kunt bingen, dan kun je dus ook bij Prime terecht.
De eerste 15 seizoenen van deze ziekenhuisserie is te bingen met Prime.

Verder is ook Scandal, The Good Fight en The Good Wife met Prime te zijn. Echter zijn deze series ook via Netflix en Videoland te kijken. Prime is daarnaast ook tof als je op zoek bent naar oude series, zoals bijv. The Office. 

Je kunt de dienst één maand gratis proberen. Daarna kun je het voor slechts €2,99 per maand gebruiken. Let wel op: Als je de app via je telefoon aanzet betaal je na de proefmaand €5,95 per maand. Log je in via de website en maak je een Amazon Prime account aan (ook eerste maand gratis en daarna dus €2,99) kun je ook gebruik maken van Prime Video. Daarnaast heb je met Amazon Prime ook andere voordelen, zoals sneller verzenden.

Heb jij Prime al eens geprobeerd?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.