45x favorieten en tips (lockdown editie)

Vorige week vroeg ik jullie op Instagram of er nog iets was wat jullie graag hier op de blog zouden willen zien. Dat mocht van alles zijn en er kwamen een aantal hele leuke reacties (en helaas ook een behoorlijk groot aantal spamberichtjes). Zo vroegen jullie onder andere om mijn favoriete bakrecepten en mijn favoriete grappige boeken. Door al jullie leuke verzoekjes kreeg ik inspiratie om een lijst met 45 favorieten en tips op te stellen, speciaal in deze gekke lockdown tijd! Lees je mee?

Mocht je je afvragen waarom ik voor 45 tips en favo’s heb gekozen? Vandaag is dag 45 van de Lockdown en ik besloot voor elke dag een tip uit te lichten. Komen ze:

 1. Ik kreeg de vraag om mijn top 3 of 5 van favoriete bakrecepten te delen. U vraagt, wij draaien! Een van mijn favoriete dingen om te maken zijn blondies met witte chocola en frambozen. Bommetjes en heel zoet, maar o zo lekker!
 2. O en de koekjes uit het Heel Holland Bakt boek van Annemarie zijn ook favoriet!
 3. Ik maak graag cheesecakes uit het Cheesecake boek van Sabine Koning. Tot zover is bij mij de Oreo cheesecake favoriet, maar ik kijk uit om nog meer recepten te proberen!
 4. Macarons vind ik ook tof om te maken, maar die mislukken nog wel eens. Ik gebruik in ieder geval dit recept en de vulling verandert steeds!
 5. Als laatste heb ik afgelopen week voor het eerste tartelettes gemaakt en die vind ik vooral tof omdat je er zoveel mee kunt variëren! Snel nog eens maken!

 1. Talking about food! Nu we niet uiteten kunnen of buiten de deur kunnen lunchen is het extra leuk om nu je plaatselijke ondernemers te steunen. Wij halen tijdens het thuiswerken elke week een broodje bij de Broodbode in Deventer (ook te vinden in o.a. Enschede, Hengelo en Almelo). Heel vervelend!
 2. Als ik in Amersfoort zou wonen zou ik regelmatig iets halen bij The Blueberry, love that place!
 3. En als ik Amsterdam zou wonen zou ik echt heel veel taartjes halen bij Waldo’s. Oké, misschien is het maar goed dat ik niet in Amsterdam woon, haha! #supportyourlocal

 1. Ik kreeg ook de vraag of ik een lijstje met mijn favoriete grappige boeken wilde delen. Of course! Bovenaan staat sowieso Ik niet op jou, sowieso een van mijn favoriete boeken! FYI: 99 procent van mij is ook enorm fijn, extra tip!
 2. Ik durf je niet te zeggen van Christina Lauren* is ook een aanrader!
 3. En om Voor wat, hoort wat van Sophie Kinsella* heb ik ook smakelijk om gelachen!
 4. En als je op zoek bent naar een hilarisch, over the top drama boek, dan is Crazy Rich Asians echt iets voor jou!
 5. Andere favoriet is absoluut De deal*, love voor Elle Kennedy!
 6. Als laatste tip ik graag De ongetrouwde hertog, en mega guilty pleasure maar zo fijn en heel erg grappig! De rest van de serie is ook een aanrader en gelukkig verschijnt deel 4 al deze zomer!

 1. We gaan door naar een andere tip die ik in deze lockdown zelf heb ontdekt: Prime Video! Dit is een streamingsdienst van Amazon en er staan heel veel toffe series op. Je kunt het gratis proberen voor een maand en daarna is het volgens mij €2,99 per maand! Leuk ter afwisseling met Netflix en Videoland!
 2. Een aanrader op Prime Video vind ik 21 Bridges. Een sterke actiefilm met een bijzonder personage!
 3. Wij zijn begonnen in de ziekenhuisserie The Night Shift en tot nu toe vind ik ‘m erg tof! Aanradertje als je houdt van ziekenhuisseries like me!
 4. Ook Chicago Fire vind ik een hele fijne serie en de eerste 4 seizoenen zijn ook te zijn bij Prime!

 1. Ik kreeg ook de vraag of ik aanraders wilde delen voor Kobo Plus! Nu staan er al best veel artikeltjes op de blog over deze fijne ebookservice (wist je bijvoorbeeld dat je sinds kort alle artikelen overzichtelijk bij elkaar hebt op een speciale Kobo Plus pagina? Je vindt deze pagina hierboven in het overzicht onder Books!).
 2. Maar ik deel ook graag nieuwe favorieten, zo is Onweerstaanbaar van Vi Keeland en Penelope Ward echt heel erg fijn!
 3. Ook ben ik enorm verrast door Daar waar de rivierkreeften zingen, zo’n mooi verhaal!
 4. Boeken die nog op TBR staan en die te lezen zijn via Kobo Plus zijn Japan in 100 kleine stukjes, 15 ¾, Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen en Date met de dood. Binnenkort overigens meer over mijn TBR voor Kobo Plus!
 5. O en lieve Jennifer van Jenniferleest is fan van Het vuur in mij* en daarom wil ik ‘m ook heel graag lezen! Volg je haar al op Instagram? Haar foto’s zijn zo mooi!
 6. Ben je op zoek naar een wat serieuzer boek met een belangrijk onderwerp? Lees dan Echte vrouwen krijgen een kind!
 7. Als laatste tip ik Anna K. Zoals je gisteren in mijn recensie kon lezen ben ik niet heel enthousiast, maar heel veel andere booklovers wel, dus misschien is het ook wel iets voor jou! Het boek is te lezen via Kobo Plus!

 1. Misschien heb je meer tijd deze dagen en ben je op zoek naar fijne bloggers/bookstagrammers om te volgen en extra leesinspiratie op te doen? Mariekebooks tipt hele fijne boeken en haar feed is supermooi!
 2. Boekverkoopster Evelyn heeft geen blog, maar deelt wel enthousiast allerlei toffe boekentips! Volgen die hap!
 3. En volg je Anouk al? Helaas heeft ze haar wereldreis door corona moeten afbreken, maar nu is ze terug met natuurlijk foto’s en nieuwe boeken die ze leest! Voor lees- en reisinspiratie moet je bij haar zijn!

 1. Misschien wil je wel niet de hele tijd met je neus in een boek of op Instagram zitten en dan is een spelletje echt een aanrader! Wij zijn zelf nog op zoek naar een nieuw spelletje (let me know als je een tip hebt!), maar wij vinden Sushi Go bijvoorbeeld erg leuk om te spelen!
 2. Daarnaast zijn wij heel veel aan het kaarten. Wij noemen het zelf jokeren en hebben inmiddels heel veel spelregels erbij bedacht, maar officieel is het een variant van (gin) rummi. Wij spelen bijv. voor geld (en dat sparen we voor reizen), maar je kunt het zelf zo leuk maken als je zelf wilt!

 1. Ik kreeg ook de vraag voor een aantal toffe kijktips. Sindskort staat Ocean’s 8 op Netflix, aanradertje!
 2. Een grote favoriet van mij is Pride & Prejudice (die met Keira Knightley) en die te zijn op Prime Video! Ik heb ‘m gelijk gekeken, dat begrijp je!
 3. De afgelopen maand kon je elke dag gratis met Pathe Thuis een film kijken, maar helaas is dat afgelopen. Gelukkig blijkt Pathe Thuis toffe films aanbieden en zijn sommige films een stuk goedkoper dan normaal. Zo keken wij gratis Hicksaw Ridge en dat vond ik een enorm indrukwekkende oorlogsfilm. Deze kijk je al vanaf €2,99 en is wat mij betreft echt een aanrader!
 4. Ik kan het niet laten, maar ik tip op Netflix heel graag La casa de papel. Grote kans dat je ‘m al gezien hebt, maar het is echt een van mijn favoriete series ever!

 1. Hoewel ik echt wel klaar ben met die lockdown, kan ik niet ontkennen dat het een goed moment is om nieuwe dingen uit te proberen of juist klusjes die al heel lang zijn blijven liggen. Wat heb jij al gedaan de afgelopen 45 dagen wat je al heel lang wilde doen?
 2. Wij hebben eindelijk een wand op zolder opnieuw behangen. Love het resultaat!
 3. En we hebben ein-de-lijk onze voortuin aangepakt. We wonen hier ruim 1,5 jaar en hebben al die niets gedaan aan de voortuin. Inmiddels was het een oerwoud, maar door teveel vrije tijd ziet er het er nu echt heel leuk uit!
 4. Met een waarschijnlijk lange zomer in eigen tuin in aantocht besloot ik alvast wat te experimenteren met home made drankjes. Ik maakte als eerste deze perzik lemonade en hij was lekker! Heb jij nog toffe receptjes voor koele drankjes?
 5. Met thuiswerken is het natuurlijk perfect om lekker uitgebreid te lunchen. Haal wat extra’s in huis tijdens je uitje boodschappen doen en enjoy!

 1. Even terug naar wat boekentips. Wist je dat je bij Libris.nl al je boeken kunt bestellen ent huis kunt laten bezorgen? Met de code IKLEESTHUIS worden je boeken allemaal gratis thuisbezorgd en je kunt daarnaast je favoriete boekhandel steunen! Goed excuus om een boek te bestellen toch?
 2. Bestel bijvoorbeeld de ijzersterke thriller De waarheid van Colleen Hoover.
 3. Of wat dacht je van het heftige en emotionele De laatste brief (in case je zin hebt om een potje te janken)?
 4. Of bestel een Structuurjunkie planner! Ik heb de mijne nu al een paar weken in gebruik en ben echt fan. Ik ga een stuk gestructureerder mijn weken door en heb veel meer rust in mijn hoofd. Binnenkort komt er een artikel op de blog met mijn ervaringen!
 5. Wil je in deze gekke periode je uitstelgedrag aanpakken? Ik wel en dat heb ik gedaan met de fijne Uitstelgedrag Challenge van Cynthia, a.k.a de Structuurjunkie. Je kunt gratis meedoen aan deze vijfdaagse challenge en ik kan ‘m je van harte aanbevelen!

 1. Laatste tip: Stuur iemand een kaartje! Of dit nu je oma, ouders, beste vriendin of een ver nichtje is, een kaartje sturen is echt ontzettend leuk en nog leuker om te ontvangen! En daarvoor hoef je niet eens de deur uit! Je kunt bijv. via PostNL voor €2,59 een fotokaartje sturen of wat denk je van websites zoals Greetz? Verras iemand!

Zo een mega lijst vol tips en nieuwe ontdekkingen door en voor deze lockdown. Heb jij nog toffe tips voor bijvoorbeeld boek, serie of film? Heb jij al iets nieuws geprobeerd tijdens het vele thuiszitten? Succes, you can do it!

Liefs,
Marleen

* Dit boek is te lezen via Kobo Plus.

Misschien vind je dit ook interessant

7 reacties

 1. Wat een super leuke en handige tips Marleen! Ik heb besloten dat ik dit weekend ook weer een keer wil bakken. Is veelste lang geleden! Begin eerst maar weer met een simpele cake heb ik besloten haha

 2. Wat een fijne lijst! Ik wil 99 procent van mij zo graag lezen. Ik heb ‘m voor volgende maand op mijn TBR staan. En misschien moet ik De deal nog maar eens herlezen, want dat is ook een van mijn favoriete boeken. Bedankt voor het noemen van mijn Instagram <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.