De laatste brief – Rebecca Yarros

Er zijn auteurs waarvan je gelijk elk nieuw boek wilt lezen. Rebecca Yarros is een van die auteurs voor mij en een hele tijd geleden verscheen The Last Letter in het Engels. Ik heb een tijdje getwijfeld of ik ‘m niet in het Engels zou lezen, maar ik besloot te wachten op de Nederlandse vertaling. Gelukkig liet Zomer & Keuning ons niet al te lang wachten en lag dit pareltje vorige maand in de winkels. Ik nam ‘m mee naar Zuid-Afrika en vandaag lees je mijn recensie!

De vierentwintig jarige Ella werd op haar negentiende moeder van een tweeling. Nu, vijf jaar later, runt ze een bed & breakfast. Haar broer Ryan is gesneuveld tijdens een uitzending en hij vraagt in zijn laatste brief aan zijn legervriend Beckett of hij naar zijn zus wil gaan, die in haar eentje een tweeling opvoedt. Ryan zelf kan dat namelijk niet meer. Beckett doet het wel. Hij neemt zijn intrek in de bed and breakfast van Ella en probeert haar te helpen. Zij moet daar echter niets van hebben. Ze kan het toch wel alleen? Toch begint ze langzaam maar zeker gevoelens te ontwikkelen voor Beckett. Maar ze hebben allebei veel om mee te dealen – bijna te veel.

Wauw wat een emotie en hartverscheuring. Van te voren had ik op basis van recensies bepaalde heartbreak verwacht, maar het is zoveel meer en het is zoveel heftiger dan ik had verwacht en gehoopt. Ongelofelijk hoe Rebecca Yarros je hart breekt, met je emoties en gevoelens speelt en je compleet verscheurd achterlaat.

Het begin deed me heel erg denken aan de film The Lucky One met Zac Efron, naar het boek van Nicholas Sparks. Maar hoewel het idee er een klein beetje op lijkt, weet Rebecca Yarros toch er een heel ander verhaal van te maken en het duizend keer beter te maken.

Alle personages zijn enorm levendig en je kunt niet anders dan met ze meeleven en ze compleet in je hart sluiten. Ik had na het dichtslaan van het boek best veel moeite om ze los te laten en de personages en gebeurtenissen bleven door mijn hoofd spoken.

Zoals je hierboven vast kunt lezen ben ik omvergeblazen door Yarros’ nieuwste boek. Voor mij is dit haar beste boek so far en ik kan niet wachten op nieuwe prachtige, hartverscheurende boeken ze nog gaat schrijven. Wat een must read!

Heb jij wel eens een boek van Rebecca Yarros gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De laatste brief ♥ Auteur: Rebecca Yarros ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 469 ♥ ISBN: 9789401916059 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.