Wat we achterlaten – Rebecca Yarros

Rebecca Yarros is toch wel een favoriete auteur. Zij staat absoluut in mijn top vijf van auteurs die als geen ander een enorm emotioneel verhaal neer te zetten. Inmiddels is haar laatste boek ook in het Nederlands verschenen. Vandaag lees je mijn recensie!

Georgia moet helemaal opnieuw beginnen na haar scheiding: ze is haar huis in New York, haar vrienden en haar trots kwijt. Terug in Colorado ontmoet ze de arrogante bestsellerauteur Noah Harrison, die is gevraagd om de onvoltooide roman van haar overgrootmoeder Scarlett Stanton – een literair icoon – af te ronden. Met tegenzin gaat Georgia met hem aan het werk. Als Noah en Georgia een doos met brieven vinden, begrijpen ze waarom Scarlett het boek nooit heeft afgerond.

Ik keek er natuurlijk enorm naar uit, maar in het begin was ik een beetje bang dat mijn verwachtingen te hoog waren. Ik moest er in het begin namelijk echt inkomen. Dit is het eerste boek waarbij de auteur ook een deel van het verhaal in het verleden liet afspelen en daar moest ik blijkbaar echt aan wennen. Het verhaal wordt opgedeeld in een verhaallijn in het heden en in het verleden aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. En vooral in de eerste helft van het boek vond ik de hoofdstukken die zich afspeelde in het verleden behoorlijk de vaart eruit halen.

Maar die angst die ik aan het begin ervaarde was natuurlijk compleet ongegrond, want wederom heeft Yarros een emotionele rollercoaster neergezet. Precies zoals we van haar gewend zijn. De personages zijn goed uitgewerkt, de afwisseling heden/verleden bleek uiteindelijk toch precies wat dit boek nodig had en natuurlijk is de enorm verslavende schrijfstijl aanwezig. Als je hebt genoten van De laatste brief en De kleur van Colorado is dit ook een absolute must read!

Maar de reden dat dit boek 4,5 ster krijgt? Dat einde! Wauw, ik was echt compleet verrast. Het einde heeft dit boek echt voor mij gemaakt en zorgt ervoor dat Yarros maar weer eens bewijst dat ze een enorm sterke romance auteur is. Daarnaast vond ik het ook mooi om te zien dat de auteur met de twist naar WO2 haar eigen genre een beetje uitbreidt. Yarros staat er natuurlijk bekend om dat ze emotionele militairy romance schrijft en door de afwisseling met het verleden zit dat tintje er toch in.

Yes, uiteindelijk ben ik toch compleet overdonderd. Geen idee waar die twijfels vandaan kwamen, want eigenlijk heeft Yarros nog nooit teleurgesteld. Echt, lezen die hap!

Wat is jouw favoriete boek van Rebecca Yarros?

Liefs,
Marleen

Titel: Wat we achterlaten ♥ Auteur: Rebecca Yarros ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 520 ♥ ISBN: 9789020544800 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.