Het geheime leven van Albert Entwistle – Matt Cain

O, mensen, ik heb vorige week zo’n schattig boek gelezen! Ik had mijn recensie al eerder willen delen, maar ingeplande recensies gingen vorige week voor #hoorterbij. Ik las Het geheime leven van Albert Entwistle en geloof me, deze wil je lezen!

Albert Entwistle is 64 jaar oud. Zijn hele leven, zijn hele identiteit, is opgebouwd rond zijn werk als postbode in een dorpje in Engeland. Maar dan krijgt hij te horen dat hij met pensioen moet, en opeens ziet Albert niets anders voor zich dan een lege, eenzame toekomst…
Albert beseft dat het eindelijk tijd is om eerlijk te zijn over wie hij is, en wat zijn grootste droom is. Hij besluit op zoek te gaan naar zijn eerste en enige grote liefde, George, die hij bijna vijftig jaar geleden vaarwel heeft gezegd maar nooit is vergeten…
Het is tijd dat Albert zijn vaste postrondje achter zich laat, en de wijde wereld intrekt!

Dit boek kan het beste worden samengevat als ongelofelijk lief en schattig. Maar tegelijkertijd heeft de auteur ook een paar heel belangrijke onderwerpen, zoals eenzaamheid, (op latere leeftijd) uit de kast komen en acceptatie van je omgeving. Deze onderwerpen staan erg sterk op papier en zorgen ervoor dat je naast een paar uur leesplezier ook nog eens wat opsteekt. Het zorgt er ook voor dat dit een heel origineel verhaal is, aangezien veel queer boeken over veel jongere lezers gaat.

Ik moet zeggen, de omslag van Albert gaat een beetje snel. Hij is in het begin heel erg op zichzelf, soms zelfs ronduit kortaf tegen zijn omgeving en opeens besluit hij het roer om te gooien en zijn hele leven te veranderen. Het gaat een beetje snel, maar is eigenlijk niet ongeloofwaardig neergezet. Het past wel een beetje bij het verhaal en ook die plotselinge verandering is zelfs wel een beetje schattig.

Niet alleen het karakter van Albert is goed uitgewerkt, maar ook alle personages eromheen. Zo vindt Albert opeens allerlei nieuwe vrienden die hem steunen en supporten tijdens zijn zoektocht naar zijn ware liefde en die nieuwe vrienden staan levensecht op papier. Daarnaast draait niet het hele boek enkel om Albert, maar een jonge, alleenstaande moeder krijgt ook een rol en ook haar leer je goed kennen. Dit boek draait prachtig om liefde voor je medemens en alleen om die reden is dit boek al hartverwarmend.

O ik heb echt zo genoten. Dit boek is alles wat je zoekt als je een lief, schattig en hartverwarmend verhaal wil lezen. Echt, lees het!

Stond dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Het geheime leven van Albert Entwistle ♥ Auteur: Matt Cain ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 367 ♥ ISBN: 9789026156618 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel De Fontein!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.